Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Eko Udruga Športskih ribolovaca „Stržanj“, Šujica

Javile su se i kolege iz Šujice, tačnije Tihomir Baković ispred Eko Udruge Športskih ribolovaca „Stržanj“
“Javljam Vam se u ime ribolovnog društva Eko Udruge Športskih ribolovaca „Stržanj“ sa sjedištem u Šujici.Ovom prilikom Vas pozivam na daljnju suradnju i druženje.Također Vas želim obavijestiti da smo pokrenuli našu internet stranicu, te da uskoro otvaramo fly-fishing revir koji je uređen i napravljen vrijednim rukama članova naše udruge. Stoga bih vas zamolio da objavite vijest o otvaranju našeg revira i postojanju naše internet stranice koju možete pogledati na www.flyfishing-sujica.com
Srdačno vam se zahvaljujem i pozivam Vas na suradnju.
Lijepi pozdrav i Bistro!”

Želimo sreću u daljem radu kolegama i nadamo se lijepim vijestima iz ovog revira. Mi ćemo ovde još prenijeti osnovne podatke o reviru na rijeci Šujici i nekoliko lijepih slika.Za sve ostale informacije obratite domaćinima iz Eko udruge športskih ribolovca „Stržanj“

Revir Šujica

Rijeka Šujica je ponornica, blagog izvora i nešto sporijeg toka sa malo brzaka na samom izvoru. Tok rijeke Šujice je oko 40 km, a ponire u Duvanjskom polju.
Mušičarski revir na rijeci proteže se u dužini od 4 km.
Revir je pristupačan i prohodan u čitavom toku, a bogatstvom ribljim vrstama, potočne pastrve i lipljena, zasigurno garantira nezaboravne trenutke za sve ljubitelje lova na mušicu.
Posjedujemo potočnu pastrvu težine i do 4 kg i lipljena dužine 50 cm, što će sigurno probuditi želju za dolazak na našu rijeku. Vodeno bilje i alge zauzimaju više od 40% riječnog dna.
Pravila ribolova na mušičarskom reviru, na rijeci Šujici u skladu su sa sportskom etikom po principu „uhvati i pusti“ na jednu muhu, korištenjem udice bez kontra kuke. Prosječna širina rijeke je 10 – 15 m i dubine 0,5 – 2m. Sezona lova je tokom cijele godine.
Cijena dnevne dozvole članovima županije: 10 KM
Cijena godišnje dozvole članovima županije: 250 KM
Cijena dnevne dozvole državljani BiH: 25 KM
Cijena godišnje dozvole državljani BiH: 300 KM

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.