11:27 am - Nedjelja April 21, 2019

Kapitalac “Kapitalcu”

Proteklog vikenda izuzetan uspjeh u ribolovu je imao Saša Lazić, radnik STR KAPITALAC iz Bratunca koji nije želio da se gura na terenu Boljevića – ovog vikenda u rano jutro, put Bratunac – Fakovići je bio kao reli staza na kojoj su se ribari utrkivali ko će prije stići i zauzeti bolje mjesto. Saša je odabrao manje posjećen teren gdje je na miru pecao sa nekoliko drugih ribara.

Iako zbog obaveza na poslu nema puno slobodnog vremena, za kratko vrijeme je ipak pokazao da je na vodi vrsni majstor. Po nešto nižem vodostaju nego obično, uspio je da ulovi ploticu tešku 2.610 g na filament trave.

Osnovni najlon koji je Saša koristio je Trabucco T-Cast 0,148 sa predvezom 0,128 istog proizvođača. Udice koje inače koristi su gamakatsu F112SH 14 ili LS2030B 12. Saša ističe da, čim je plovak potonuo, odmah na kontri je znao da se radi o velikom ulovu. Borba je trajala desetak minuta i uspio je ribu izvuću na obalu uz oduševljenje prisutnih ribara.

Inače, prema svjedočenju ribočuvara Bobana, Saša je isti dan imao i ulov krupnog škobalja od preko 2 kg, ali pošto je uhvaćen za prednje peraje, Saša ga je bez razmišljanja pustio nazad u vodu.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

No comments yet.

Leave a Reply