Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Pismo prema Federalnom ministarstvu iz SRS FBiH u vezi Nacrta zakona

Na temelju vaše obavijesti broj 02-24 -2/11 od 12.03. 2012. godine da nam se ne može produžiti rok za prikupljanje i dostavu primjedbi i sugestija na text Nacrta Zakona o slatkovodnom ribarstvu Federacije BiH, dostavljamo vam do sada prikupljene primjedbe i sugestije iz SRD u kojima smo vodili raspravu na ponuđeni tekstu Nacrt Zakona o slatkovodnom ribarstvu Federacije BiH.

Žao nam je što nam nije omogućeno da do 20. marta/ožujka 2012. obavimo raspravu u našim SRD, jer od 21.02.2012 kada smo E-mailom primili text Nacrta Zakona , pa do 14.03.2012. nismo bili u mogućnosti da obavimo potpunu javnu raspravu u preko 70 SRD koji su korisnici ribolovnog prava a imali bi što reći u cilju donošenja takvog Zakona koji će  kvalitetno riješiti odnose u slatkovodnom ribarstvu F BiH, posebice u dijelu koji se odnosi na sportski ribolov, jer mi imamo 10.000 članova na koji se direktno odnosi Zakon u segmentu sportskog ribolova, a još mnogo više sportskih ribolovaca koji nisu aktivni nego upražnjavaju sportsko–rekreacijski ribolov.

Naša radna grupa u sastavu: Oršolić Christian, pravnik, Gromilić Igor, dr.vet. i Darko Ružić spremna
je dati dodatna objašnjenja, posebice u fazi izrade Pravilnika kao sastavnog dijela Zakona.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Na kraju dozvolite da osobno izrazim nezadovoljstvo zbog vremena koje nam je pruženo za dostavu primjedbi i sugestija i završetak rasprave, jer u vrlo kratkom vremenu od 20 do 25 dana dana nismo mogli kvalitetnije dati primjedbe i sugestije, a posebno što u samoj izradi teksta nije netko iz SRS F BiH bio aktivnije uključen, kako je to omogućeno drugim interesnim grupamai i institucijama, na koje se odnosi Zakon.

U prilogu vam dostavljamo  tekst  Zakona u kom su ukomponirane naše primjedbe i sugestije sa danom 14.3.2012. tako što smo u textu Nacrta koji nam je dostavljen plavim fontovima dodali prijedlog koji smatramo da treba ugraditi u Zakon, a crvenim fontovima dali smo obrazloženje našeg prijedloga zašto tražimo da se to ugradi u Zakon.

Marcel Kučinski, predsjednik SRS FBiH
Sportski pozdrav, BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.