Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Skupština SRD Srednjebosanskog kantona

Dana 25.03.2012. godine, u restoranu “Ribnjak” u Fojnici, održana je redovna godišnja Izvještajna skupština Saveza sportsko ribolovnih društava Srednjobosanskog kantona, a čiji je domaćin bilo USR “Fojnica” iz Fojnice, jedno od bolje organiziranih društava na ovom kantonu.
Na  Skupštini su  razmatrani Izvještaji o radu ovog kantonalnog saveza za 2011., koji ima 12 članica, te plan i program rada za naredni period.
Kao gosti,  Skupštini su prisustvovali članovi ŠRU “Zlatovčica” iz Jajca koji jedini u kantonu nisu članovi kantonalnog Saveza.
Usvojen je Kalendar kantonalnih  takmičenja za 2012. godinu, tako da će se kantonalna prvenstva održati:

  • U Kiseljaku disciplina “Lov ribe udicom na plovak”;
  • U Vitezu takmičenje u mušičarenju
  • U Bugojnu takmičenje u varaličarenju

Tačan datum će definisati T.K.  nakon objave federalnog i državnog kalendara.
Posebnu pozornost delegati su obratili u raspravi vezanoj za Izmjenu zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH, gdje se očekuju mnoge novine koje će ribolovna društva u Federaciji dovesti u veoma težak položaj, ako se na vrijeme ne izvrše sve pripreme, posebno u osiguranju kvalitetnih ribogojilišta za proizvodnju autohtonih  vrsta riba, osiguranje stručnih
osoba za vođenje poslova u SRD, ribičkih  ispita, naknada za pričinjenu štetu te svega onog što će biti regulirano podzakonskim aktima u toku ove godine.
Istaknut je zahtijev da se obavi u Ministarstvu kantona sastanak sa novim Ministrom radi upoznavanja sa radom Saveza i iskaže zahtjev za dalju uspješnu saradnju i zatraži pomoć oko revizije Ribolovne osnove koja se već mora raditi naredne godine, zatraži stav oko gradnje mini centrala i  naknada šteta od zagađivača.
Data je posebna podrška društvima sa ovog Kantona  USR “Vrbas” D.Vakuf i ŠRU “Zlatovčica” Jajce koji su aplicirali za domaćina SP u mušičarenju 2015. godine.
Prihvaćena je i Informacija sa sastanka U.O. SRS Federacije BiH  od 24.3.2012. koju je podnio delegat ovog Saveza u Upravnom odboru SRS BiH.
Domaćin ove Skupštine SRD Fojnica izvrsno je organizovalo rad ove Skupštine, na kojoj je prisustvovalo 28 delegata, koji su se domaćinu zahvalili na izvrsnoj organizaciji.
BISTRO!

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.