Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

UG OSR Konjic izvršilo poribljavanje Boračkog i Jablaničkog jezera

Jučer je izvršeno poribljavanje Boračkog jezera i ušća Jablaničkog jezera sa ukupno 25.500 komada potočne pastrmke veličine 20-25 cm.

Od te količine,  u Boračko jezero je ubačeno 10.000 komada, a na ušće Jablaničkog jezera  15.500 komada.

Zabrana ribolova na mjestima poribljavanja traje do 21.04.2012. godine.

Naredno poribljavanje je zakazano za 18.04.2012. godine, a ukupna količina narednog poribljavanja iznosi 73.000 komada potočne pastrmke veličine 10-15 cm, gdje će se poribiti kompletan sliv rijeke Neretve na području Općine Konjic.

I nakon tog poribljavanja, također će važiti zabrana ribolova na poribljenim lokalitetima do 21.04.2012.
BISTRO!

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

4 thoughts on “UG OSR Konjic izvršilo poribljavanje Boračkog i Jablaničkog jezera

 • Kakvo je ovo bacanje prašine u oči svim ribarima i ljudima koji vole ribolov kad ti isti bacaju opet mreze i podrzavaju krivolov na tim vodama,BISTRO

 • Kenane, očito nisi u toku, u OSR Konjic su došli neki novi momci i pušu neki novi vjetrovi. Neki od linkova na vijesti o aktivnostima ovih momaka.

  http://www.bistrobih.ba/nova/?p=25999
  http://www.bistrobih.ba/nova/?p=24776
  http://www.bistrobih.ba/nova/?p=24579
  http://www.bistrobih.ba/nova/?p=24125
  http://www.bistrobih.ba/nova/?p=22370
  http://www.bistrobih.ba/nova/?p=21421

  Kako napisah, ovo je samo dio aktivnosti koje smo mi objavili, a dosta je svakodnevnih aktivnosti na uređenju stanja koje je bilo katastrofalno.
  Molim vas da malo pripazite kad komentarisete, u svojoj neupucenosti lupite stvari koje nemaju veze sa istinom i realnim.

 • Bravo za poribljavanje!

 • Crnimrav

  Svaka cast ovom Midku. Dosta su penzioneri i neautoritativne osobe, valjali ublehe i upravljali OSR Konjic. Covjek “izboxa” 100 000 ribe, halo. Pred kraj sezone, siguran sam da ce ponovo uspjeti obogatiti Neru jer je voli i upro je da je spasi jer je zaista prazna. Eh nek jos malo educira cuvarsku sluzbu i eto opet “stare, dobre,” Neretve da kad bude vecernja hora, skace stotinama riba na isplavima a ne kao lanii ni 10-tak. A ja se mogu svrstati u poznavaoce te vode jer je volim 50-tak godina. Od mene cestitke novoj ekipi i puno novih uspjeha s poribljavanjem. Trebamo ih svi podrzati. Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.