Šaptač morskim psima

Andre Hartman u stanju je hipnotisati morske pse, a osvaja ih škakljanjem po njušci. Njegovu nevjerojatnu sposobnost na obalama Južne Afrike zabilježio je fotograf Doug Perrine, piše Daily Mail.

Tamo sam došao uslikati morske pse koji proviruju glavom iznad površine vode i otvaraju usta na šta ih Andre može natjerati, rekao je Doug.
Morske pse privuče miris mamca, a onda im se Andre približi i škaklja ih po njušci, dodao je. Objasnio je da se na tom dijelu tijela kod morskih pasa nalaze živčani završeci zbog čega su jako osjetljivi.

Činilo se da je morski pas kad je izvirio na površinu zapao u neko stanje opuštenosti, ali je ujedno bio i zbunjen i nije bilo opasnosti da ikoga napadne, rekao je fotograf.

Velike bijele psine inače su klasifikovane kao ugrožena vrsta jer zbog ribolova ostaju bez hrane. Žrtve su i azijske industrije i lovaca koji ih ubijaju samo zbog njihovih peraja.

Andre Hartman sposobnost je razvio zahvaljujući podvodnom ribolovu kojim se bavio. Iako se na početku, kao i svi drugi ljudi, bojao velikih predatora, s vremenom je shvatio da su inteligentne i znatiželjne životinje. Shvatio je da njihov cilj nije loviti ljude, kao i da je moguće komunicirati s njima jednom kada shvatite na koji način oni komuniciraju.

Pročitajte i:   Žena ribar pomrsila konce prijedorskim ribolovcima – u mojoj mreži je više ribe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.