Uz podršku kompanije GIKIL riblji fond jezera Modrac bogatiji sa mlađi šarana

Sportsko ribolovna zajednica jezera Modrac uz finansijsku podršku kompanije GIKIL Global Ispat koksna industrija Lukavac provela je danas veliku akciju poribljavanja jezera Modrac.

Ovo je nastavak saradnje između Sportsko ribolovne zajednice i GIKIL-a, koji je i ove godine izdvojio značajna sredstva za kupovinu mlađi šarana kojom će biti obogaćen riblji fond jezera Modrac.

-Ovo je jako prijatan dan za GIKIL i za mene lično zbog važnosti poribljavanja, zbog učešća Kantonalne Vlade, Općine Lukavac i zbog učešća Sportsko ribolovnog društva iz Lukavca. Svjesni smo problema nelegalnog pecanja te smo s toga osjetili odgovornost da GIKIL doprinese zajenici na ovaj način, rekao jeJagannadham Guntupalli Generalni direktor GIKIL-a.

Danas je jezero Modrac poribljeno sa 700 kg šarana, a ovom akcijom GIKIL  daje svoj doprinos u sprečavanju krivolova.

-Korporativna društvena odgovornost je za GIKIL uvijek bila na prvom mjestu, stoga sam počašćen što sam danas ovdje da skromnim učešćem pospješimo naš riblji fond uz želje da se smanji krivolov, a GIKIL ovom skromnom donacijom utiče na taj problem, rekao je zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Faik Buševac.

Pročitajte i:   Novosti iz Stream Tackle - 5. godišnjica i Novogodišnja nagradna igra

Svoj doprinos današnjoj akciji poribljavanja jezera Modrac dala je Vlada TK, a događaju su prisistvovali i premijer Vlade TK Sead Čaušević, ministar Unutrašnjih poslovaBego Gutić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Imšir Škahić, ministar Industrije, energetike i rudarstva Željko Knežiček.

-Od srca se zahvaljujem GIKIL-u na doprinosu koji daju u zaštiti prirode jer ako čuvamo prirodu i ona će čuvati nas. Današnja akcija poribljavanja jezera Modrac dokaz je profesionalosti i ekološke osvještenosti GIKIL-a kao kompanije koja djeluje na ovom području, izjavio je premijer Vlade TK  Sead Čaušević. 

2 thoughts on “Uz podršku kompanije GIKIL riblji fond jezera Modrac bogatiji sa mlađi šarana

 • 27. Aprila 2012. at 19:35
  Permalink

  Iskrene čestitke za ovu vrijednu akciju poribljavanja. Nadam se da će ovo biti jedan od prvih koraka ka spriječavanju krivolova (mrežarenja) na ovom jezeru. Krajnje je vrijeme. Inače i ovo ribe kojom je poribljeno jezero, budimo na čisto, završit će većim dijelom završiti u mrežama.
  Još jednom, iskrene čestitke i zahvalnost akterima ove akcije

 • 3. Maja 2012. at 08:51
  Permalink

  Bistro, 50% ovih šarana već je završilo u mreži okolnih krivolovaca, sačekuju ribu koja ide u plicu vodu radi mrijesta i to je tako svake godine. Žali bože sredstava koja se izdvajaju za poribljavanje, bolje bi bilo ta sredstva podijeliti ribočuvarskoj službi koja bi 24 sata boravila na dijelovima jezera dok šaran kao i ostala riba ne obavi mrijest, na taj način možemo sačuvati riblji fond jezera Modrac.
  Svakodnevno se razvlace mreze u po bjela dana. Očigledno za krivolovce zakona nema. Veliki pozdrav i poziv svim ljudima koima je i malo stalo do ove vode da zajedničkima snagama pomognemo udruženjima kako bi se stalo u kraj krivolovu i uništavanju jezera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.