Australija: Krokodil ribarima ubijao pse

Australijanci su nakon mjesec dana uhvatili krokodila koji je mještanima tamanio pse. Neman od 4,4 metra progutao bi pse u dijeliću sekunde. S njim su se borili satima

Danima bi krišom posmatrao ljude kako dolaze pecati na isto mjesto. Čekao bi pravu priliku i napao, rekao je policajac Mark Casey. U zadnjih mjesec dana primio je čak devet poziva ljudi koji su ostali bez kućnih ljubimaca.

Svi psi koji su pratili vlasnike na pecanje na rijeku Daly nedaleko od Darwina doživjeli su istu sudbinu. Iz vode im se neprimjetno prikrao krokodil od 4,4 metra i progutao ih u djeliću sekunde. Građani su danima živjeli u strahu od nemani, koja se opasno približila naselju u kojem živi oko 500 ljudi. Zbog toga su vlasti naredile da se krokodil uhvati. Kad su ga ugledali, australskim rendžerima trebalo je nekoliko sati da savladaju neman tešku skoro tonu. Odveli su ga u obližnji park za divlje životinje i odmah je postao turistička atrakcija.

Stanovnicima koji žive uz rijeku još nije laknulo. Iako su se riješili tamanitelja pasa, u rijeci su još dva odrasla i jedna beba krokodila.

Pročitajte i:   Mještani Janjića ne žele hidroelektranu na Bosni: Referendum ili međunarodni sudovi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.