Najnovije vijestiTakmičenja

Jezero Modrac: Održan Memorijal u sportskom ribolovu “Ferid Mešić”

U  organizaciji Sportsko invalidskog ribolovnog kluba „Bistro“ Tuzla, na  obali jezera “Modrac” u Kiseljaku, u subotu, održan je Drugi memorijal u lovu ribe udicom na polovak  “Ferid Mešić”.
Učestvovalo je 14  ekipa iz Tuzle, Tešnja,  Sarajeva, Žepče, Doboja Istok, Bosanske Krupe,  Kladnja,  Doboja Jug, Kalesije, Goražda i Visokog.
Bilo je ovo jedno od odlično organizovanih takmičenja  ribara  na jezeru Modrac na kojem su naslov najbolje ekipe ponijeli ribari RVI Maglaj.
Drugo mjesto pripalo je ekipi SRD  Tešanj,  a zatim slijede: SIRK Bistro – Tuzla, BH Glas, USRI Novi Grad Sarajevo.
U pojedinačnoj konkurenciji vodila se dosta  izjednačena broba i u sva tri sektora ostvareni su zapaženi rezultati. U sektoru „A“  najbolji su: Mirsad Čaplja (Tešanj), Salim Bradarić (Maglaj) i Miroslav Kovač (Sarajevo). U  sektoru „B“  najbolji su: Esad Salkić (Maglaj), Amer Travančić (Tešanj)  i Jozo  Kaldrmdžić (Tuzla). U  sektoru „C“ medalje osvojili su: Davor Selimović (Tuzla), Mustafa Okić (Tuzla)  i Fuad Vrgovčević (Maglaj)…
Za majstora staze proglašen je  Maglajlija  Esad  Salkić.
Nakon  proglašenja pobjednika  obezbjeđen je  ručak  za sve  učesnike takmičenja  i druženje do kasno u noć. Organizatorima  pripadaju sve pohvale  za  dobro organizovano takmičenje u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom.
Tekst  i foto: Ismet  BAJROVIĆ

 

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.