Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Sarajevo – Novogradski ribari održali Izvještajno-izbornu skupštinu

Tajib Delalić, novi-stari predsjednik skupštine
U Domu kulture Švrakino selo, u četvrtak,10.05.2012. godine, održana je redovna  Izvještajno-izborna skupština Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo.
Usvojen je izvještaj o radu i finansijski izvještaj  Udruženja  za  protekli period,  te program rada, finansijski plan i kalendar takmičenja za ovu godinu.
Skupština  je  jednoglasno  usvojila prečišćeni tekst  Statuta – izmjene i dopune i Statut  je urađen po Zakonskim odredbama; Zakonu  o slatkovodnom ribarstvu FBiH, Zakonu o sportu Kantona Sarajevo  i BiH.
Delegati su raspravljali o aktivnostima  ribara u proteklom periodu i dali nove smjernice  za još uspješniji rad ribara.
Istaknuti su i određeni problemi sa kojima  se suočavaju  ribari Novogradske općine.  Zbog nedostatka  finansijskih sredstava  ribari nisu mogli nastupati na prvenstvu  FBiH u 2011. godini.
Za  predsjednika Skupštine ponovo je izabran Tajib Delalić, a za  dopredsjednika izabran je Osman Đozo. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Ismet Bajrović, a dopredsjednik je Mersudin Laković. U  Upravnom odboru još su, Sulejman Hamodović, Ramiz Gušo i Refik Muhović.
U Nadzornom odboru su: Džemo ImamovićNedžib Muhović  i Esad Šadinlija.
Donesena je odluka da se ribari Novog Grad kolektivno uključe  u SRS FBiH. Za  delegata  Skupštine SRS FBiH, predložen je Džemo Imamović.
Tekst i slike: Ismet BAJROVIĆ

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.