EkologijaNajnovije vijesti

U subotu akcija čišćenja uz rijeku Lišticu

U sklopu projekta“ Izgradnje pješačko-biciklističke staze“, pored šetališta „Borak“ uz rijeku Lišticu, u Širokom Brijegu,  u subotu, 19. svibnja ponovno kreće akcija čišćenja otpada i korova.
Kako je najavljeno iz udruga koje su pokrenule akciju – Korektiv” i “Inicijativa za čišćenje”, bit će postavljene prve klupe za pješake i kante za otpatke koje su napravljene prema skicama mladog umjetnika Martina Iličevića, studenta Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.
Udruge ovom prigodom pozivaju sve dobronamjerne građane, članove eko udruga, ribolovce i ostale koji vole rijeku Lišticu i prirodu uz nju, da se odazovu njihovoj akciji u subotu, u 10 sati.
Nadaju se također odzivu učenika osnovnih škola i srednjoškolaca. Dio alata imaju, ali bi bilo poželjno da oni koji se pridruže ponesu i svoje alatke – pijuke, vile, škare, kosore, sjekire, lopate i drugo,poručuju iz udruga.
Do sada je preko tridesetak volontera očistilo šetnicu u dužini od 500-njak metara, skupili su oko 3 tone smeća i raznog otpada te uklonili korov i draču, podsjećaju iz udruga.

Pročitajte i:   Ekolozi u misiji zaštite Gornje Neretve: 300 čuda prirode ili 7 malih elektrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.