KrivolovNajnovije vijesti

Ramsko jezero – krivolov

Na redakcijsku adresu je stigao anonimni mail koji prenosimo u cijelosti.

Kako se navodi u propratnom tekstu, razlog za anonimnost je strah za vlastitu sigurnost pošiljaoca.

Mail je izvorno upućen na SRD RAMA i na portal BISTRO BiH na znanje.

 

 

Poštovani!

Obzirom da sam proveo nekoliko dana pecajuci na Ramskom jezeru, ali ne znajući da je na snazi zabrana ribolova, kao i podatak da vi više ne gazdujete jezerom ipak sam osjetio potrebu da vama kao SRD uputim ovaj dobronamjerni e-mail. Također vas molim kao jedino društvo na tom području, da proslijedite ovaj mail nadležnom ministarstvu, a sve u svrhu zaštite ribljeg fonda ili onoga šta je od njega ostalo.

Svaku noć u periodu između 22:00 h i 23:30 h nepoznate osobe u čamcu sa motornim pogonom izlovljavaju ribu krećući se uz obalu, sa jakom baterijskom lampom i najvjerovatnije nedozvoljenim ribarskim alatom badljama. U čamcu se nalazi između tri ili četiri osobe koje obavljaju krivolov do ranih jutarnjih sati, te se na moje opšte iznenađenje uopšte ne kriju, i glasno razgovaraju i smiju kao da rade nešto potpuno legalno.

U prilogu vam šaljem fotografije osobe koja je u ranim jutarnjim satima izvadila mrežu iz vode, i neobazirući se da bi mogao biti primjećen odlazi do obale, otpetljavajuci mrežu i stavljajuci ulov u crnu kantu i odlazi u pravcu obližnje kafane.

Ukoliko zumirate fotografije, jasno možete potvrditi istinitost mojih navoda.

Sve ovo se dešava na lokalitetu plaža u blizini takozvane Lagune.

Čitajuci ovaj e-mail se da zaključiti da krivolovci nemaju nikakvog straha od zakona, te vas molim kao iskreni ljubitelj prirode da učinite sve što je u vašoj moći u rješavanju ovog problema dok nebude isuviše kasno.

Srdačan pozdrav
BISTRO

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju - Fly fishing

One thought on “Ramsko jezero – krivolov

  • astoraurora

    Vjerujem da je anonimni posmatrač mrežarenja i nelegalnog izlova ribe u pravi i jasno se to može vidjeti na slikama…ali nek se ne nađe iznenađen ovim neskrivenim ponašanjem i slobodnim aktivnostima na krivolovu…to se isto, sa još većom slobodom dešava i radi i na Modračkom jezeru….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.