10:20 am - Petak April 19, 2019

Drinski klen

Početak proljetne ribolovne sezone na Drini u bratunačkoj opštini obilježeni su sa veoma lošim uslovima za ribolov jer je tokom cijelog mjeseca aprila i maja Drina bila ogromna i mutna s obzirom na velike količine snijega koji se topio tokom pomenutih mjeseci.

Tek početkom juna sa prilivom ribljih vrsta kroz aktivnu riblju stazu u zvorničkoj brani ribari su počeli da imaju uspjeha i to sa manjim primjercima škobalja i nosare u toku Drine ispod ljubovijskog mosta i većim primjercima u gornjem toku Drine.

Vrsni ribar Zoran Kamion, je po standardnoj šemi, kada ne grize veliki škobalj sreću oprobao u ribolovu klena na višnju. Tokom proteklog vikenda uspio je da ulovi nekoliko primjeraka klena od kojih je najlakši bio oko 2 kg a ovaj na slici je bio težak 3 kg i 40 grama. Kaže da je jako teško bilo pecati jer je Drina po nekoliko puta u danu nadolazila i opadala i to u velikom razmjeru. Ipak zbog dobre bistrine je uspio da vidi kuda se kreću i da ih jednog po jednog izvuče iz rijeke. Od najlona koristi Eurocarp 016 i predvez Hercules 014.

Inače, svi ribari ovoga područja sa nestrpljenjem očekuju naredno takmičenje „Škobaljijadu 2012“ koja je tradicionalno predviđena za subotu drugi vikend u avgustu. Ovo takmičenje okuplja veliki broj majstora iz regije i država iz okruženja. Mjesto okupljanja će i ovaj put biti Rajska plaža u Krasanpolju a takmičarske staze će se naknadno odrediti pred samo takmičenje zavisno od toga gdje riba radi.

Ko voli – neka izvoli.

Bistro!

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

Trackbacks/Pingbacks

  1. Drinski klen – II dio « Bistro BiH - 25. Juna 2012.

    […] iz STR “Kapitalac”, Bratunac Kada uhvatite krupnog klena od 3 kg i 40 g kao što je to nedavno učinio Zoran-Kamion,  laik bi pomislio to je to, i da je za ovu godinu “majstor klena” riješen. Da to […]

Leave a Reply