KrivolovNajnovije vijesti

Jezero Modrac: Spaljeno 180 mreža ukupne dužine 10.800 metara


15. juna 2012.godine, ribočuvarska služba Zajednice jezera Modrac, za 60 dana iz jezera je  izvadila 180 mreža koje su korištene za masovno izlovljavanje ribe iz jezera (krivolov).

Prosječna dužina zaplijenjenih mreža je oko 60 metara, gdje dobijamo ukupnu dužinu od 10.800 što je trenutna dužina jezera (isto je moglo biti pregrađeno cjelokupnom dužinom).

Iz Zajednice jezera Modrac se zahvaljuju Policijskoj upravi  Živinice na podršci tokom akcije traženja i vađenja mreža.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

5 thoughts on “Jezero Modrac: Spaljeno 180 mreža ukupne dužine 10.800 metara

  • Zauhar je svaka mreza koja se unisti.

  • astorfeeder

    Čestitke na ovoj akciji. Izgledi su da su ove godine ozbiljno pristupili riješenju ovog gorućeg problema na jezeru Modrac. Svaka pohvala i podrška sportskih ribolovaca na ovim aktivnostima masovnijeg uništavanja mreža i zaustavljanja mrežara na jezeru…..

  • smiješno, ali za pohvalu. ne možete navaditi koliko stoke na jezeru ima. poljički zaliv dan i noć je pregrađen mrežama, nikon nigdje nema. do kada???

  • U potpunosti se slazem, ne samo Poljicka strana i taj zaliv koji spominjes, pretpostavljam da mislis na zaliv blizu ribljeg restorana kod Hasima, usce rijecice Ugar u jezero? Bio sam prije par noci tamo i ne postoji nacin da se stapovi zabace, jer je 6 camaca na vodi, jedna mreza se vadi, druga se spusta. Isti slucaj je na drugom mjestu, gledano sa plaze lijevo od zicare nekih 1km. Takodjer i dio jezera od plaze pa preko Bikodza do Čamdžetovog restorana,sve je puno mreza. Isto prije par dana sam bio na Prokosovackoj strani i par mreza sa plovcima se vide sa obale, nigdje nikog od ribocuvara nema.
    A isto tako znam, da jedan od ribocuvara, da ne imenujem, mreze koje se izvade, a ne spale, jer ovo je samo jedan mali dio koji je spaljen, prodaje, 100% tacno, je sam cuo svojim usima od covjeka koji kupuje mreze od njega.

  • PU Živinice svaka čast,inekako su oštriji u vršenju svog posla,u Lukavcu su sve sami kokošari,kupljeni za pivo ili jedno sijelo,a lovočuvar za koji kilogram ribe,,lopoviji nikad kraja uglavnom ..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.