1:08 pm - Nedjelja April 21, 2019

Drinski klen – II dio

Vijest iz STR “Kapitalac”, Bratunac
Kada uhvatite krupnog klena od 3 kg i 40 g kao što je to nedavno učinio Zoran-Kamion,  laik bi pomislio to je to, i da je za ovu godinu “majstor klena” riješen.
Da to nije tako, i da Drina ima još majstora, pobrinuo se iskusni ribar i majstor za pravljenje mušica Aleksandar Ostojić. Uspio je proteklog vikenda da sa vrlo tankim najlonima Trabucco T Cast 0,16 i podvezom 0,14 izvuče klena teškog 3 kg i 240 grama.
Sam Aco kaže da je voda bila u opadanju, bistra, a da mu je klen uzeo oko podne po najvećem suncu. Borba je trajala oko 20 minuta jer je postojala mogućnost da snažna riba svakog trena pokida najlon.
Inače, Aco peca na štap telemeč Garbolino 4,80m težine bacanja 20-60g. Mašinica je provjerena Red Arc mečerica od Sproa. Mamac koji mu je klen uzeo je imitacija višnje koja se prema Acinim riječima bolje ponaša od prave. Svi zainteresovani posebno za mušice i ostale mamce koji Aco pravi mogu se javiti na telefon 065-429-811.
Inače, najtraženija riba većine ribara – škobalj, je ovog vikenda slabo radila, najviše rano ujutro i kasno predveče. Ribari ističu da rijekom protiče dosta trave i da je pitanje dana kada će „prokinuti“ na sisteme trave a sa tim načinom ribolova biće ulova pravih KAPITALACA.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

One Response to “Drinski klen – II dio”