UG SRD “Jelah – Tešanj”: Održana “Mala škola ribolova”

Na osnovu Plana rada za 2012. godinu kao i projekta “Mala škola ribolova” te Plana obuke, broj:22/12 od 11.07.2012.godine,  u organizaciji UG SRD JELAH-TEŠANJ i partnera u projektu Općina Tešanj,  na ribarskoj stazi na rijeci Usori u Jelahu,  održana je obuka polaznika male škole ribolova kao i završno takmičenje.

Obuka je realizovana od  13. do 17. jula 2012. godine u trajanju od po dva sata, a takmičenje djece je održano 18.07.2012. godine sa početkom u 16,00 sati.

Obuci je pristupio 41 polaznik uzrasta od 8 do 18 godina i isti su u toku obuke teorijski upoznati  sa samom obukom, tehnikama, ponašanju polaznika kao i njihovoj bezbjednosti.

Polaznici su podjeljeni u  grupe od kojih je svaka pripala jednom od  trenera (Piknjač Nermin, Karahodžić Sead, Mustajbašić Adnan,Travančić Amer) i isti su nakon pripreme opreme, nakrme i mamaca sa trenerima upućivani na svoja mjesta za obuku gdje su uz pomoć trenera pristupili ribolovu.  Svaki polaznik je dobio po takmičarski štap i sitni pribor, te je praktično upućen u tehniku ribolova – bacanje nakrme i skidanje ulova kao i pravilnom montiranju sistema za ribolov.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Sva ulovljena  riba tokom obuke i takmičenja je živa vraćena u vodu. Po okončanju obuke polaznici  su upoznati o važnosti ekologije odnosno čistoće vode i tla, te da  obraćaju pažnju da istu ne zagađuju prilikom boravka u prirodi. Na završnom  takmičenju svim polaznicima su uručene diplome o završenoj obuci, dok su za osvojena I.,II. i III. mjesta na samom takmičenju dodjeljene  diplome i medalje (6 medalja) u kategorijama kadeti mlađi /do 13 godina/ i kadeti /od 13 do 18 godina/.

Tokom obuke polaznicima je obezbjeđeno osvježenje a na samom završnom ispitu-takmičenju i obrok. Obuka je završena bezbjedno i bez problema.

Rezultati takmičenja:
Djeca do 13 godina:  
1. mjesto Mustajbašić Ajdin
2. mjesto Kasumagić Tarik
3. mjesto Solo Safet
Djeca od 13 do 18 godina:
1. mjesto Mehinović Sabit
2. mjesto Ćenan Atif
3. mjesto Ćeman Halid

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.