Iz svijetaNajnovije vijesti

Nakon 20 sati provedenih u vodi: Novinari spasili ribara kojeg su okružili morski psi!

Australska novinarska ekipa spasila je život ribaru, a pritom i snimila fascinantan prilog!
Dok su letjeli helikopterom, uočili su u vodi muškarca i morske pse kako kruže oko njega. Kako mu nisu mogli pomoći pozvali su pomoć, a dok su čekali pomoć helikopterom su pokušavali otjerati morske pse. Uspjeli su. Spasilačka služba izvukla je muškarca iz vode.
Reporter koji je bio u avionu uživo se javio radio stanici u Perthu i prepričavao što se događa:
“Upravo smo naišli na jednog o nestala tri ribara. Gledamo u njega, potpuno gol je u vodi, pokušavamo morske pse držati daleko od njega. Ogroman morski pas čekićar kruži oko njega, udaljen je oko 20 metara, ali helikopterom ga pokušavamo držati što dalje. Očajan je u toj vodi, pokušava držati glavu iznad vode. Ruke je stavio kao da se moli i gleda u naš helikopter. Tako je frustrirajuće što mu ne možemo pomoći”, ispričao je reporter Channel Seven Newsa Grant Taylor.
Pomoć je srećom stigla na vrijeme. Pretpostavlja se da je muškarac bio u vodi preko 20 sati. Policija je potvrdila da je on jedan od trojice nestalih ribara. Prema neslužbenim informacijama on je bio ujak dvojici braće koja su bila u dobi od dvadesetak i nešto godina. Tijelo jednog od njih je pronađeno, dok se drugi još uvijek smatra nestalim.

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

httpv://www.youtube.com/watch?v=0Y-6HYIQGy0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.