Iz regijeNajnovije vijesti

Suša uništila ribnjak ‘Brzaja’: Uginule velike količine ribe (HR)

Kao iz filmova o ribolovu na tune ribiči su u utorak iz ribnjaka izvlačili dvadesetak kilograma teške uginule ribe. Šteta je, kako su objasnili ribiči, velika
Zbog višemjesečnog pomanjkanja padavina na Papuku, planini slavonskog gorja poznatoj po tisuću potoka i rječica suša svakodnevno uzima svoj danak. Na Novom Zvečevu presušio je potok Brzaja kojim se vodom opskrbljuje ribnjak Športskog ribolovnog društva ‘Brzaja’. Suša je ribičima u samo nekoliko dana uništila ribnjak. Kao iz filmova o ribolovu na tune ribiči su u utorak iz ribnjaka izvlačili dvadesetak kilograma teške uginule ribe.

Ispustili preostalu vodu kako bi dezinficirali ribnjak

– Katastrofa! U utorak smo pronašli više desetaka uginulih velikih komada riba: amura, tolstolobika i šarana, te na stotine kilograma ostale manje ribe. Vodostaj u ribnjaku pao je za više od metra, trećina ribnjaka je presušila, pa smo ispustili preostalu vodu kako bi spasili barem nešto ribe. Slijedi uređenje i dezinfekcija ribnjaka, a kada padnu kiše, te kada potok ponovo napuni ribnjak, morat ćemo ga poribiti novom ribom. Šteta je velika, društvo smo sa svega 11 ribiča i ne znam kako ćemo ribnjak ponovo osposobiti za ribolov, kaže predsjednik Danko Brozović koji je s prijateljima iz ribnjaka vadio uginule, dvadesetak kilograma teške ‘kapitalce’.

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.