Banja Luka: Crvena mrlja u Vrbasu

U dijelu korita rijeke Vrbas, nedaleko od banjalučkog Pravnog fakulteta, jučer se pojavila veća crvena mrlja.

Na fotografijama se vidi crvena boja vode koja izlazi iz jedne od većih kanalizacionih cijevi.  Fotografije su nastale jučer oko 17 sati.

Danas su se oglasili Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Banjaluka te utvrdili da u dijelu korita rijeke Vrbas, nedaleko od banjalučkog Pravnog fakulteta, nema nikakve crvene mrlje i da na obali ne postoje tragovi zagađenja, rekla je inspektorica za vode Odjeljenja za inspekcijske poslove Banjaluka Vesna Alimpić.

Nema tragova ekološkog zagađenja, tako da nema ni posljedica po biljni i životinjski svijet“, rekla je Alimpić povodom fotografija.

Alimpić je pojasnila da je Odjeljenje primilo dojavu o pojavi crvene boje u Vrbasu danas u 12.00 časova nakon čega je utvrđeno da nema izlivanja.

“Po fotografiji koja je dospjela u medije, a koja je jedini dokaz da je zagađenje postojalo, izgleda da je u pitanju bila boja koja je u dodiru sa vodom razblažena tako da nije štetna za životnu sredinu“, dodala je Alimpić.

Pročitajte i:   SRS BiH: Kalendar takmičenja i obrazac prijave za takmičarske staze

Prema njenim riječima, na kolektor u blizini Pravnog fakulteta priključeni su brojni veliki potrošači vode, kao što su fakulteti, srednjoškolski dom, i postoji mogućnost da je tu došlo do slučajnog izlivanja boje. Ona je apelovala na građane da, ukoliko primijete bilo kakvo zagađenje, pozovu dežurnog inspektora u ovom odjeljenju da bi se utvrdio uzrok zagađenja i spriječilo dalje širenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.