1:05 pm - Nedjelja April 21, 2019

Разговор са шампионком

Разговарамо са Сњежаниом Стојчевић-Снеки, чланом СРД “Оптима” из Модричe. Сњежана се већ дужи низ година такмичи у Премијер лиги БиХ. Ове године је први пут постала шампион БиХ у конкуренцији млађих сениорки ( У-23)

Колико дуго се бавиш риболовом?

– Пецам већ 10 година. У почетку сам пецала бјелице кад ме тата поведе и гледала брата како се такмичи. Прије седам година сам први пут учествовала на Општинском такмичењу. Пласирала сам се за Републичко и одушевила се дружењем и такмичарском атмосфером.

Како реагују пријатељи кад чују да се бавиш риболовом?

– Сви се чуде, питају откуд баш риболов, говоре ми да је то мушки спорт. Многи мисле да се шалим кад кажем да пецам.

Шта је најважније за доброг такмичара?

– Упорност, рад, жеља за учењем нових техника и метода пецања. Морам да истакнем да доброг такмичара нема без подршке родитеља и удружења. Такмичар-родитељ-удружење.

Какве стазе највише волиш?

– Језера и ријеке са споријим током. Брза вода је знатно тежа за риболов такмичарском опремом.

Укратко нам опиши своју тактику на стази!

– Бацим тешку храну на дно покушавајући да је бацим у једну тачку, без расипања. Послије тога бацам лаку примаму и почињем са пецањем бјелице. Ако бјелица не проради за 10-15 минута, прелазим на дуже штапове и трудим се да упецам крупнију рибу.

По досадашњем твом искуству, која тактика побјеђује на већини такмичења?

– Најчешће побјеђује пецање бјелице. Ту се захтијева брзина, прецизност и тачност. Сваки вишак покрета односи вријеме и то може да утиче на укупан пласман.

Учествовала си на многим такмичењима, које је на тебе оставило највећи утисак?

– Највеће такмичење на којем сам учествовала је Свјетско првенство у Италији 2010., а најдраже ми је Премијер лига БиХ 2012. кад сам први пут побиједила и постала првак БиХ.

Који су твоји планови за будућа такмичења?

– Да потврдим овогодишњи успјех и да напредујем у техници риболова. Надам се бољим уловима и желим свима да постигну што више. Риболов је лијеп спорт и живот без њега не би био тако занимљив.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Reportaže

7 Responses to “Разговор са шампионком”