Najnovije vijestiUlovi

Škobalj 2.600 grama

Proteklog vikenda na bratunačkoj opštini ribari su imali uspjeha u lovu ribe na plovak bilo da su pecali na hljeb porcijaše ili na travu sistemom dvije udice. Drina je bila za nijansu veća ujutro sa konstantnim opadanjem tokom cijelog dana. Ni nevjerovatne vrućine nisu smetale ribarima da po cijeli dan provedu tražeći ribu. Ipak većina ribara ističe da su najviše uspjeha imali od 4 popodne pa do kasne večeri.

Najzapaženiji ulov škobalja među prvima je prijavio Aleksandar Ostojić sa primjerkom od 2.180 g. i taman kada su mnogi ribari u subotu vidili u radnji novu težinu škobalja koju treba stići Aco se pojavio u nedelju veče sa još većim primjerkom. Ovaj put je to bila grdosija od 2.600 g. dužine 53 cm i širine 15 cm.  Sam Aco ističe da je cijeli dan lovio na terenu Vranjkovine pastrmku i da je bio u društvu kolege ribara Ranka Todorovića. Kada su primjetili da se na terenu pojavio škobalj Aco je izvadio drugi štap iz auta garbolino Match 5,10m akcije 25-40g sa plovkom 3,5g. Osnovni najlon na koji lovi je Trabucco T Cast 0,14 i predvez Trabucco HPS Match Strong 0,12mm.  Borba je trajala oko 5 minuta a mamac je bila prirodna trava na sistemu dvije udice Owner veličina 9 i Gamakatsu F112SH veličina 12.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Na slici se mogu vidjeti i plovci proizvođača Beli koji su inače najtraženiji u poslednje vrijeme a ovi upakovani su i nagrada za najvećeg upecanog i izvaganog škobalja u radnji STR KAPITALAC do kraja godine.

Šta mislite, hoće li plovci pripasti Aci ili ima tu još majstora koji  mogu uskočiti u igru.
Bistro !

One thought on “Škobalj 2.600 grama

  • super ti je ovaj komad svaka cast

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.