Let's do it BiH: Sarajevski ribolovci čiste meander u Dobroševićima

Danas je u zgradi opštine Novi Grad održan sastanak koordinatora volonterskih ekipa koje će 9. septembra (nedjelja) izaći na teren u sklopu akcije “Let's do it BiH”.
Ribolovci iz pet sarajevskih Udruženja (USR “Sarajevo 1906”, USR “Ilidža, USR “Novi Grad”, SRD “Vogošća” i Udruženja “Bistro!”) su se samoinicijativno organizovali i odredili da taj dan posvete čišćenju meandera u Dobroševićima, na kojem USR “Sarajevo 1906” planira napraviti takmičarsku stazu.
Zahvaljujući opštini Novi Grad koja je jako dobro organizovana, posebno pomoćnici načelnika gđi Pecirep Hazimi i pomoćniku načelnika Sakibu Džihaniću, ribolovcima će pomoći i Služba civilne zaštite opštine Novi Grad sa alatom, rukavicama i vrećama. Ponuđen nam je i čamac civilne zaštite opštine koji neće biti korišten u ovoj akciji, no dogovorena  je i buduća saradnja i nastavak čišćenja meandera a i ostalih bara u Dobroševićima, gdje će čamac biti itekako potreban.
Po riječima koordinatorica ispred organizatora akcije, opština Novi Grad ima najveći broj prijavljenih volontera (oko 550), ali je žalostan podatak da je od nevladinih udruženja kojih na opštini Novi Grad egzistira oko 490, pored sarajevskih ribolovaca, samo Udruženje “Oaza” zvanično prijavilo svoje učešće.
Mi smo samo izrazili nadu da će nadležni imati to u vidu kada sljedeći put budu dodjeljivali sredstva istim, posebno onim ekološke orijentacije koji su ovu akciju izignorisali.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Još jednom upućujemo poziv svim ribolovcima – nedjelja, 09. septembar, 11:00 sati, staro korito rijeke Bosne (meander) u Dobroševićima, mjesto buduće Ribarske oaze “Lađenica”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.