Foto: Uspješno provedena akcija čišćenja starog korita rijeke Bosne

Danas, u sklopu akcije “Let's do it – očistimo zemlju u jednom danu”, sarajevski ribolovci su očistili nekoliko divljih deponija na meanderu (starom koritu rijeke Bosne) u Dobroševićima i sav sitni otpad sa obale. Također, prosječeno je i očišćeno šiblje i rastinje na dužini od oko 200 metara obale meandera, čime su se stekli uslovi za naredne akcije na uređenju ove buduće ribarske oaze i takmičarske staze.

Akciji se odazvalo oko 30 članova USR “Sarajevo 1906”, USR “Novi Grad”, URVI “Novi Grad”, SRD “Vogošća” i Udruženja “Bistro!”, BiH.

Uime Udruženja-učesnika ove akcije, želim se zahvaliti na podršci KJKP “Park”, pomoćnici načelnika opštine Novi Grad, gđi Hazimi Pecirep i pomoćniku načelnika gosp. Sakibu Džihaniću te i koordinatoricama ispred organizatora akcije “Let's do it” na pohvalama za urađeni posao i konstatciji da smo bili najagilniji na području opštine.

httpv://www.youtube.com/watch?v=8edbH0ncuzI

Ova akcija je nastavak aktivnosti ribolovaca na realizaciji projekta “Ribarska oaza Lađenica” koju smo danas imali priliku predstaviti i pomoćnicima načelnika općine Novi Grad.

Iznenađeni zatečenim na terenu, mogućnostima i potencijalom meandera, isti su iskazali želju da budu informisani o našim narednim aktivnostima i obećali su pomoći koliko to bude u njihovoj moći.

Pročitajte i:   Koalicija za zaštitu rijeka: Čuvari našeg blaga izloženi napadima od snažnog lobija

Pogledajte galeriju slika>>>

One thought on “Foto: Uspješno provedena akcija čišćenja starog korita rijeke Bosne

  • 10. Septembra 2012. at 20:42
    Permalink

    Svaka cast za akciju ciscenja,to je za svaku pohvalu,samo se treba biti oprezan kad je u pitanju sjeca drveca oko rijeka i jezera…u nastojanju da se naprave takmicarske staze ili fly fishing reviri,sjece se drvece koje inace stvara sjenu i pravi hladovinu koja sprecava zagrijavanje vode,a bez hladne i ciste vode,nema ni zivota u njoj …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.