Aljaska: Ribar preživio brodolom plutajući u gajbi

Ribar Ryan Harris (19) čiji je brod potonuo uz obale Aljaske, uspio je da preživi plutajući na otvorenom moru više od 24 sata u plastičnoj gajbi za ribe, prenosi Reuters.

Ryan je izjavio lokalnim medijima u Sitki, na Aljasci, da se bodrio pjevajući pjesme kako bi ostao budan tokom noći dok je gajba poskakivala po talasima.

Neprestano sam sebi ponavljao: Ja sam Ryan Hanter Harris i neću umrijeti ovdje“, rekao je mladić nakon što je izvučen iz ledenog mora.

Haris je sa svojim kolegom Hofmanom pošao u petak u ribolov, u 8,5 metara dugom brodu. Bili su oko dve milje udaljeni od obale, kada je njihov brod udario o talas visok 2,5 metra i prevrnuo se.
Hofman je uspio da pronađe pojas za spasavanje i otpliva do obale gde je obavijestio obalnu stražu.

Harris je proveo oko 26 sati u plastičnoj gajbi na otvorenom moru prije nego što ga je pronašla posada drugog ribarskog broda. Ubrzo zatim je helikopterom prebačen na kopno.

Pročitajte i:   Konkurs za izbor domaćina (suorganizatora) i takmičarskih staza za takmičenja SRS BiH u 2024. godini

Dvojica ribara preživjeli su samo sa manjim povredama. Harris je zaradio žuljeve na rukama od grčevitog držanja za gajbu i posjekotinu iznad oka, gde ga je, u jednom trenutku, udarila spasonosna gajba.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vIe223ksXtg

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.