Najnovije vijestiTakmičenja

U Goraždu održan KUP BiH u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom

U organizacviji Sportskog saveza invalida FBiH i SSRI BPK Goražde,  na obalama rijeke Drine na Sadbi kod Vitkovića,  u subotu, 15.09.2012. godine, održan je Kup  BiH u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom, pod nazivom Memorijal „Mujo Peštek – Tito“.

Učestvovalo je pet kantonalnih ekipa  sa 30 učesnika. Takmičenje je proteklo u znaku ekipe SSRI BPK Goražde, jer su imali najujednačeniji sastav ekipe, pa im je zaskluženo pripalo prvo mjesto i pobjednički pehar. Drugo mjesto osvojila je ekipa  SSI TK, treće  SIRK „Bistro“ – Tuzla.

U pojedinačnoj konkurenciji  majstor staze je Bahrudin Jamaković iz Tuzle. Pobjednički pehar najboljoj ekipi uručio je  Redin Redžić, predsjednik SSI FBiH.

Cermonijalu svečanog proglašenja pobjednika KUP-a, prisustvovao je i načelnik općine Goražde mr. Muhamed Ramović koji je prilikom obraćanja učesnicima takmičenja uputio čestitku Goraždanima na osvojenom prvom mjestu, te svim učesnicima  zaželio puno sportske sreće  i da ponesu najljepše uspomene  sa obala ljepotice Drine.

Organizacija takmičenja  bila je uspješna. Domaćini su se potrudili  da obezbjede optimalne uslove za takmičenje i da bude bogata trpeza  na završnici takmičenja.  Riba je dobro radila i takmičari su uživali u pecanju.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

 Tekst i slike: Ismet BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.