Iz svijetaNajnovije vijesti

SAD: Ribar pronašao ljudski prst u pastrmci

Nolan Calvin čisteći ulovljenu ribu na jezeru Priest Lake, u njoj je pronašao ljudski prst te je odmah kontaktirao šerifa Boner Countyja. Istražitelji su uspjeli napraviti otisak prsta i pronaći vlasnika prsta, prenosi Huffington Post.

Izgubljeni prst pripada 31-godišnjem Haansu Galassiju, iz Colberta u saveznoj državi Washington, a on je ispričao istražiteljima kako je izgubio prst. On je još 21. juna bio na istom jezeru i daskao po vodi, a nije izgubio samo jedan prst, već mu se uže za vuču omotalo oko sva četiri prsta i gotovo ih u cijelosti odsjeklo prilikom zatezanja od vuče.

Šerif me nazvao i rekao mi kako mi ima čudnu priču za ispričati. Rekao mi je kako se na tom jezeru našao jedan ribar i tad mi je bilo jasno što mi je htio reći. Pitao sam ga, da pogodim, našli ste moj prst u ribi?” , rekao je Galassi.

Galassi je ispričao kako prilikom nesreće nije osjećao bol, a nakon što je uspio osloboditi ruku od užeta i nakon što ju je izvadio iz vode, ostao je šokiran.
Izvukao sam ruku iz vode i vidio da su mi gotovo sva četiri prsta presječena. Vidio sam puno mesa i kostiju, ne toliko krvi“, rekao je.

Pročitajte i:   Apokaliptični prizori HE "Ulog": Ekološka bomba za smrt smaragdne kraljice Neretve?!

Nakon nesreće, helikopterom je prebačen do bolnice i dvaput sedmično otad ide na terapije za ozlijeđenu ruku. Od prstiju su mu ostali pola kažiprsta i srednjeg prsta, a Galassi tvrdi kako se još uvijek može normalno služiti tom šakom i hvatati stvari.

Policija je ponudila vratiti mu prst, no on ih je odbio.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.