Najnovije vijestiOstale vijesti

Nacrt Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH

Evo kao što je i obećao kolega “zoka” nam je dostavio Nacrt Zakona o slatkovodnom ribarstvu” Nabrzinu sam ga prelistao i vidio da su uvažili jedan mali dio naših prijedloga, ali opet je sve ostalo isto što se tiče štampanja i distribucije dozvola, kao i njihovog važenja, kaznene odredbe opet loše, kazne previše male, uzgoj autohtonih vrsta moguć samo za poribljavanje svojih voda kao da mi imamo milion takvih mini ribogojilišta, komercijalni ribolov je opet “djelatnost kojom se omogućava obavljanje sportskog ribolova radi stavljanja ulovljene ribe u promet i stjecanja dohotka. Da vam dalje ne nabrajam evo vam Nacrt pa sami pročitajte, a evo i link našeg prijedloga pa uporedite ako vam nije mrsko. Neko nas debelo “levati” i “odradilo” se ono zbog čega je sve išlo “brzinom svjetlosti” vezano za ovaj Prijedlog. Cilj je bio da se niko ne mješa nego da oni pošalju onakav prijedlog i to su učinili, a sve zarad interesa pojedinaca i grupa, a za ribolov i riblji fond njih nije briga.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

 

http://www.bistrobih.ba/nova/wp-content/uploads/2012/10/Slatkovodno-ribarstvo.pdf

http://www.bistrobih.ba/zakon_2012/Nacrt_prijedlog_U_G_Bistro.doc

 

 

6 thoughts on “Nacrt Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH

 • Zahvaljujem se kolegi “zoki” na trudu oko pronalazenja i dostavljanja ovog Nacrta! BISTRO DRUG!

 • selvedin

  kad u krovnom savezu budemo imali istinske zaljubljenike u ribolov i prirodu(a ima ih) tek onda mozemo ocekivati da se stanje sredi…

 • Hvala Zoki.
  Upravo tako Selvedine oni su se sjatili u savez zbog licnih interesa , a ne da zastupaju prava i zelje nas ribara.. Treba pozvati sva ribarska udruzenja na masovan bojkot kupovine dozvola. To je jedini nacin da se krene naprijed.

 • ZOKA JE ZA POHVALU.
  U PARLAMENTARNU PROCEDURU JOŠ NIJE DOŠAO OVAJ PRIJEDLOG I NASTOJAĆU DA SE IZBORIMO ZA JOŠ VIŠE IZMJENA KOJE SU U U INTERESU PRAVIH RIBOLOVACA A NE LOBISTA,U FEDERACIJI JE SVAKI POTOK OGRADJEN TARABOM.
  SVE VAS LJUBAZNO MOLIM DA SVOJE PRIJEDLOGE I SUGESTIJE ŠALJETE NA mirvadkuric@gmail,com
  BISTRO

 • Kako koji ministar dođe mijenja zakon, ali suština problema se ne dira, a suština je utvrđivanje cijene dnevnih dozvola u revirima za sportski ribolov. 80 KM dnevna dozvola je krajnje destimulativna i direktno guši razvoj fly fishinga.U stvari, sam zakon tjera korisnike ribolovnih prava da ga krše. Svima nam je jasno da većina korisnika ribolovnog prava, da bi financijski opstao, krši navedeni zakon i cijenu dozvole kreiraju po sopstvenom nahođenju.Potrudi se, Mirvade, izboriti da svaki korisnik ribolovnog prava utvrđuje visinu cijene dozvole u revirima kako bi što više zaljubljenika moglo doći na vodu i uživati u fly fishingu.
  Bistro

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.