Najnovije vijestiUlovi

Mladica – riba od hiljadu zabačaja… a nekad od samo tri!

Već neko vrijeme se lokalni ribari, a i gosti, mjenjaju na poznatim bratunačkim lokacijama gdje se lovi mladica, ali bez značajnog uspjeha imajući u vidu koliko dnevno rapala, silkija, peševa, cofova i ostalih proizvoda maštovitih majstora se baci u talase Drine. Sve to sa ciljem da se uhvati kraljica brzaka i dubokih virova – brza i neuhvatljiva mladica. Svi zajedno ističu sa su se stekli pravi uslovi za uspješan lov jer temperatura je ispod nule i ima snijega.

Danas je Drina bila cijeli dan velika i prema tome jedno od najboljih mjesta za lov je ispod ljubovijskog mosta gdje je inače primjećeno dosta primeraka mladice u poslednje vrijeme. Da često za uspješan lov nije presudna upornost pokazao je bratunački ribar Vladimir Žiža kojem je nakon samo tri zabačaja uzela mladica koju je nakon 15-tak munuta borbe, a uz pomoć kolege Zorana Kamiona, uspio da izvuče na obalu.

Duga je 90 cm i teška 7 kg i 450 g a sam Vlado neće da oda na koji mamac je uzela sa opaskom da mu to neće biti poslednja ove godine jer je našao šta mladica traži.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Inače Zoran Kamion se kune da je čuo mladicu, dok je iznosio iz vode, kako kaže: “Nemoj ribaru reći onom Andriji da si me uhvatio, on me je ovde svaki dan ganjao!“.
Ko ne vjeruje neka pita Zorana.

Vijest poslale kolege iz STR “Kapitalac” iz Bratunca

 

2 thoughts on “Mladica – riba od hiljadu zabačaja… a nekad od samo tri!

  • meister

    Gdje su komentari?

  • Vecini je zao sto je ovolika riba ubijena pa sute jer znaju da je to ipak dozvoljeno i da je stvar licnog izbora.

    Bistro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.