7:09 pm - Ponedjeljak April 22, 2019

Mladica – riba od hiljadu zabačaja… a nekad od samo tri!

Već neko vrijeme se lokalni ribari, a i gosti, mjenjaju na poznatim bratunačkim lokacijama gdje se lovi mladica, ali bez značajnog uspjeha imajući u vidu koliko dnevno rapala, silkija, peševa, cofova i ostalih proizvoda maštovitih majstora se baci u talase Drine. Sve to sa ciljem da se uhvati kraljica brzaka i dubokih virova – brza i neuhvatljiva mladica. Svi zajedno ističu sa su se stekli pravi uslovi za uspješan lov jer temperatura je ispod nule i ima snijega.

Danas je Drina bila cijeli dan velika i prema tome jedno od najboljih mjesta za lov je ispod ljubovijskog mosta gdje je inače primjećeno dosta primeraka mladice u poslednje vrijeme. Da često za uspješan lov nije presudna upornost pokazao je bratunački ribar Vladimir Žiža kojem je nakon samo tri zabačaja uzela mladica koju je nakon 15-tak munuta borbe, a uz pomoć kolege Zorana Kamiona, uspio da izvuče na obalu.

Duga je 90 cm i teška 7 kg i 450 g a sam Vlado neće da oda na koji mamac je uzela sa opaskom da mu to neće biti poslednja ove godine jer je našao šta mladica traži.

Inače Zoran Kamion se kune da je čuo mladicu, dok je iznosio iz vode, kako kaže: “Nemoj ribaru reći onom Andriji da si me uhvatio, on me je ovde svaki dan ganjao!“.
Ko ne vjeruje neka pita Zorana.

Vijest poslale kolege iz STR “Kapitalac” iz Bratunca

 

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

2 Responses to “Mladica – riba od hiljadu zabačaja… a nekad od samo tri!”