Olimpove priče: Jutarnji list o Olimpu

Jedna od vijesti objavljenih u medijima o Olimpovim putovanjima.

Kajakom plovi iz Zagreba u Beograd

Na put dug 700 kilometara danas je svojim kajakom krenuo “Olimp”, kojem je cilj ploviti Savom od Zagreba do Beograda.

U rano jutro opremio je kajak svim potrepštinama, a kao najvažniju, izdvojio je vodu, koje treba imati čak pet litara dnevno. Pripreme za to nesvakidašnje putovanje trajale su gotovo pola godine jer je morao doći u dobru kondiciju.

-“Trenirao sam u teretani i vježbao uzvodno veslanje na Savi. Potrebna mi je vrhunska kondicija jer ću veslati oko 10 sati dnevno. Izračunao sam da ću svaki dan prijeći oko 70 kilometara brzinom od sedam i pol kilometara na sat“- rekao je Olimp, kojeg cijela obitelj podržava u neobičnom pothvatu.
Kao glavni povod puta navodi ljubav prema prirodi i sklonost dobroj zabavi. Najbolje od svega je to što sam sebi diktira kada i gdje će ići, a za putovanje se odlučio baš sada jer se nada dobrom vremenu.

Pročitajte i:   Ilidža: Građani zabrinuti zbog pojave bijele materije u rijeci Zujevini

-“Pripremljen sam za kišu, a u slučaju većeg nevremena ipak ću se morati skloniti na obalu. U kajaku ću biti oko deset sati dnevno, ostalo vrijeme rezervirano je za objede i spavanje, a s obzirom na to da je ljeto i da je sunce jako, neću ploviti od 13 do 15 sati“- objasnio je.

Svoje putovanje morao je najaviti MUP-u i srpskoj policiji, a s obzirom na to da na Savi nema graničnog prijelaza, posebna će granična kontrola biti uvedena u Županji.

-“Graničnu kontrolu sam plaćam jer je izvanredna, a kada dođem u Beograd moram se javiti na prvi cestovni granični prijelaz“- rekao je Olimp i dodao da mu to nije prvo takvo putovanje, ali da je najduže. Kajakom je plovio po gotovo svim hrvatskim rijekama, a na duža putovanja ide jednom godišnje u ljetnim mjesecima.

-“Kad stignem u Beograd dobro ću se odmoriti. U Zagreb se kajak i ja, ipak, vraćamo vlakom“- rekao je.

Prvu noć pustolov će prespavati nedaleko od Siska, a dalje će ići kako ga Sava bude nosila, tako je sam poručio na odlasku reporterima Jutarnjeg lista.

Pročitajte i:   SRD Banja Luka: Nastavak poribljavanje rijeke Vrbas

Jutarnji list
Objavljeno: 01.07.2007.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.