Na udici štuka od jednog metra

Ibrahim-Hasanovic_Briko-pokazuje_kapitalni_ulov_stuka_11_kgStravstveni sportski ribolovac Ibrahim Hasanović – Briko iz Bosanske Krupe svakog vikenda sa svojim jaranima Muharemom Hafizovićem i Amirom Hasićem odlaze na ljepoticu rijeku Unu na lov škobalja i plotice.
Ovih dana vrijeme za pecanje je idealno i riba dobro grize.
Ibrahima Hasanovića, kolege poznaju kao vrsnog majstora za lov škobalja, štuke, plotice…, a da je tako, potvrđuje štuka dugačka jedan metar, teška 11 kg. i 600 gr., koju je Hasanović ovih dana ulovio u rijeci Uni.
Osim štuke u čuvarici je bilo i 2 škobalja kilaša.

“Ovo doba godine je vrijeme kada se za udicu kače škobalj i plotica. Zato nisam očekivao štuku, ali ovo je najbolja potvrda toga da nikada ne znate šta će se izvući iz rijeke. Nisam ni slutio da ću taj dan izvući veliku grabljivicu, ali mi se posrećilo da se na udicu zakači kapitalna riba. Riba je ulovljena na prut, marke „maršal“, silk 0,22 mm, a podvez 0,18 mm. Ovih dana plotica i škobalj dobro radi na Uni”, kaže Ibrahim Hasanović – Briko.

Pročitajte i:   Velika akcija čišćenja mostarskih ulica, pred komunalcima tone i tone smeća

Sve je više ljubitelja prirode i ribara koji posjećuju Unu, druže se uz ovu rijeku, jer je zaista lijepa i svima je želja da provedu nekoliko sati na čistom zraku i druženju sa jaranima na Uni. Ribari kažu da u ovo doba godine žele da se malo opuste i da im nije u prvom planu ulov, već druženje.
Piše: Ismet BAJROVIĆ