Reakcija na post ‘Dodjela piznanja članovima SRS FBiH (bolje rečeno članovima U.O. SRS FBiH)’

1Reakciju predsjednika Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH na post Dodjela piznanja članovima SRS FBiH (bolje rečeno članovima U.O. SRS FBiH) prenosimo u cijelosti:

Na pisanje gosp. Kovačević Armina iz Jablanice na www.bistrobih.ba  23.01.2013. pod naslovom: “Dodjela piznanja članovima SRS FBiH (bolje rečeno članovima U.O. SRS FBiH)” autora pod  peudonimom KOVACH  i tvrdnji da je 7. članova Upravnog odbora SRS Federacije BIH dodijelilo samo sebi priznanje SRS F BIH  plaketa  sa diplomom  dostavljam vam sljedeći predgled iz kog se vidi tko je član UO SRS Federacije BIH i tko je od 10 članova UO  SRS Federacije BIH dobio priznanje Saveza Federacije BIH plaketa sa diplomom za 2012. godinu.

ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA SRS FEDERACIJE  BIH SU:

1. Kučinski Marcel, predsjednik UP SRS Federacije BiH………..nije dobio priznanje
3. Ašić Muhamed,član………………………………………………………..nije dobio prizmnanje…
3. Pjevac Josip , član………………………………………………………….nije dobio priznanje
4. Fuad Vrgovčević, član…………………………………………………… .nije dobio priznanje
5. Vrana Bahrudin,član…………………………………………………….. .nije dobio priznanje
6. Bošnjak.Stanko,član…………………………………………………….  .nije dobio priznanje
7. Darko Ružić,član………………………………………………………….  nije dobio priznanje.

8. Lelić Vahid ,dopredsjednik – dobio priznanje SRS F BiH za dugogodišnji rad u ribolovnom sportu, zaštiti voda i kao predsjednik SRD “Rudar-Kreka” i SRZ “Modrac”, selektor rep. seniora u plovku 8.mjesto na svjetu u kategoriji 37. zemalja
2012. godine.
9. Christian Oršolić – dobio priznanje SRS F BIH za rad u sportskom ribolovu, zaštiti voda, prije svega 2008. godine preuzimanju Saveza. Predsjednik SRS F BiH 2008. godine kada je savez bio zadužen i imao niz problema. Kao vođa šaranske reprezentacije i jedan od autora STATUTA Saveza Federacije BIH i Statuta SRS BiH.
10. Igor Gromilić – dobio priznanje  SRS Federacije BIH za rad kao predsjednik udruženja, rad na zaštiti voda kao veterinar, posebno Buškog jzera, selektor reprezentacije i  učesnik više svjetskih prvenstava gdje je uglavnom sam finansirao svoj odlazak na SP, JPK i EP ; Predsjednik SRS F BiH u protekle 2 godine

Iz priloženog se vidi da nešto ovdje ne štima. Ili gosp. KOVACH ne govori istinu  kad kaže da je 7. članova Upravnog odbora dobilo Plakete SRS F BiH, ili je Upravni odbor možda naknadno poslije Skupštine u D. Vakufu djelio priznanja, jer sve je izgleda po  KOVACHU onako kako on vidi. Možda sam ja  bio  na nekoj drugoj Skupštini i čitao pogrešnu Odluku UO SRS BiH i sa ostalim kolegama djelio neka druga priznanja?

Pročitajte i:   Хуко хуко куп: Уловљено седам младица- Јајчанин најбољи

Najlakše je pisati neistine, zato je bilo kakav komentar, naslova posta i ostalog  dijela teksta gosp. KOVACHA izlišan. Ja nemam namjeru dalje o ovom voditi bilo kakvu raspravu, nego sam vam poslao gosp. Kapo, kao uredniku portala “BistroBiH” kao moj  osobni demant i da znate da iza svakog senzacionalističkog teksta  i komentara možda  nije istina.

Matematički gledano broj “3” i broj ” 7” nisu isto  bar koliko ja poznajem matematiku, jedino ako se nije uvelo šta novo u smislu zamjene tih brojeva kad govoriš i pišeš neistinu.

Svatko ima pravo da piše šta želi, ali neistinite tvrdnje još napisane za široku publiku u formi senzacionalizma i blaćenja tuđeg rada,  su stvar obraza , vaspitanja, a i nečeg trećeg…

Sportski pozdrav, BISTRO!!

PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH
Marcel Kučinski

4 thoughts on “Reakcija na post ‘Dodjela piznanja članovima SRS FBiH (bolje rečeno članovima U.O. SRS FBiH)’

 • 1. Februara 2013. at 14:29
  Permalink

  Gospodine Marcele, očito s namjerom ne navedoste ko su ostali dobitnici priznanja i koje su funkcije obnašali u prošlom sazivu UO SRS F BIH? Da napišem navedeni tekst ponukalo me upravo to što je čak 7 dobitnika priznanja članovi sadašnjeg ili ranijeg saziva upravnog odbora. Ja ne navedoh u tekstu da li su sadašnji ili bivši članovi UO, a stari ili novi svejedno jer vrana vrani oči ne vadi! Drago mi je da ste demantovali samo dio teksta koji žulja vašu sujetu, dok Vas za sve ostalo navedeno nije briga. Pametnome i ovo što napisah je dosta!

 • 1. Februara 2013. at 21:23
  Permalink

  Hmm… a koja je u stvari razlika bili oni 3-ca ili 7-ca?

  Ja mislim da je bizarno dodjeljivati nagrade svojim clanovima… To bi bilo isto kao da ja i moja familija odlucimo nagraditi neko dijete zbog dobrog rezultata u skoli, i onda nagradu damo svom sinu jer je pravo dobar u skoli…

  To nekako dodje kao – “iz mog dzepa – u moj dzep”

  Kovach je u pravu!

 • 1. Februara 2013. at 23:35
  Permalink

  jasno ko dan !!! KOVACH neka si ih naljepio …. bistro

 • 2. Februara 2013. at 12:26
  Permalink

  Gospodine Kovach (Armine Kovačeviću),

  Svaki komentar je izlišan…….

  PREDSJEDNIK SRS EDERACIJE BIH
  Marcel Kučinski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.