Iz svijetaNajnovije vijestiUlovi

Umalo kobno pecanje: Džinovska sabljarka potopila ribarski brod

sabljarka-potpila-brodicuOgromna morska riba, teška oko 300 kilograma, prevrnula plovilo 15 kilometara od Paname i poslala ga na dno okeana
Džinovska riba sabljarka upecana na udicu uspijela je, u žaru borbe za goli život, da prevrne i potopi ribarski brod 15 kilometara od obale Paname.Tri pecaroša i kapetana broda, na njihovu sreću, spasila je posada sa plovila koji je bio u blizini.

Neobičan incident dogodio se u četvrtak, kad je jedan od lovaca na morske grdosije uhvatio sabljarku, za koju se pretpostavlja da je teška oko 300 kilograma. Riba je počela da iskače iz vode i vuče brod na sve strane, ali pecaroški najlon nije pukao.

Kapetan je u jednom trenutku pokrenuo brod u rikverc, što je, prema riječima iskusnih moreplovaca, bilo fatalno. Plovilo je počelo da se naginje, a voda da prodire u unutrašnjost, i za manje od dva minuta brodić je potonuo na dno okeana.

Nespretni kapetan i preplašeni ribolovci spašeni su odmah nakon nesreće. Pecarošima je samo ostala priča – unucima će moći da pričaju o morskoj grdosiji koja ih je umalo ubila.

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.