Najnovije vijestiOstale vijesti

Midhat Zajmović nakon 20 godina pronašao čamac

 Bošnjak: Čamac pronašao na dnu Ramskog jezera

Bošnjak: Čamac pronašao na dnu Ramskog jezera

Piše: H. MANOV/www.avaz.ba
Penzioner Midhat Zajmović iz Prozora, nakon više od 20 godina traženja čamca nestalog na Ramskom jezeru pred početak agresiju na BiH, konačno ga je pronašao u Ripcima kod Mije Bošnjaka.

Zajmović je nakon povratka iz progonstva dobivao vijesti da je njegov čamac viđen na Ramskom jezeru, ali posljednjih godina tih informacija nije bilo, pa je bio zaključio da je prebačen na neko drugo mjesto.

– Bio sam izgubio svaku nadu da ću ga pronaći i sve se desilo sasvim slučajno. Otišao sam na Ramsko jezero da pogledam koliko se jezero podiglo i kakvi su uvjeti za ribarenje, jer sam strastveni sportski ribolovac. Prolazio sam ispod kuće Mije Bošnjaka, kojeg nisam poznavao, i ugledao svoj čamac. Odmah sam ga poznao, jer sam ga vlastitim rukama od debljeg lima napravio – priča s uzbuđenjem Zajmović.

Midhat je prvo otišao u Policijsku stanicu u Prozoru i dao izjavu, a onda se, u pratnji  policajaca, vratio pred kuću Mije Bošnjaka. Mijo je kao pravi domaćin dočekao posjetioce i sve nejasnoće oko čamcu su razriješene.

Pročitajte i:   Hа језеру Aлаговац почело Oпштинско такмичење у спортском риболову

– Prošle godine, kada se jezero povuklo kao nikada ranije, djeca su u mulju ugledala čamac. Izvukao sam ga, očistio, ofarbao i čekao da se vlasnik javi. Midhatu sam ponudio da ga uzme ili da mi ga proda. Dogovorili smo se da mu ga platim u ratama i drago mi je da je sve, na obostrano zadovoljstvo, ovako završeno. Iako sam ga kupio, rekao sam Midhatu da je ovo i dalje i njegov čamac – kaže Bošnjak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.