Najbolji sportisti USR ‘Krušnica’ kao kolektiv, a Almir Beganović kao pojedinac

usr_krusnica-365U utorak, 04. marta, u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, održana je manifestacija 16. Izbor sportaša općine Bosanska Krupa, gdje su birani najbolji sportaši i sportašice u kategorijama: loptački sportovi, borilački sportovi i ostali sportovi.
Poslije  intoniranja državne himne prisutne su  pozdravili Predsjednik sportskog saveza općine  Bosanska Krupa
gosp. Šertović Jasenko, koji je podsjetio da su  sportisti u protekloj 2012. godini  ostvarili dosta zapaženih rezultata i donijeli mnogo priznanja u Bosansku Krupu, od onih na federalnom i državnom nivou, do onih na međunarodnom nivou.

Prisutne gost je pozdravio i općinski načelnik  gosp. Armin Halitović koji je ujedno i otvorio ovu manifestaciju, te čestitao svim sportistima na ostvarenim rezultatima i poželio im puno sreće u daljem natjecanju.

Podjela priznanja je krenula sa dodjelom priznanja za sportske nade bosansko-krupskog sporta. Zatim su dodjeljena priznanja najboljim pionirima i pionirkama, a najbolji sportaš-pionir je Arijan Halkić, član U.S.R. “Krušnica”  Bosanska Krupa.

Najbolji kadet je Bužimkić Aziz, biciklista, pobjednik državne biciklističke lige.
Najbolji junior je Kulauzović Adnan kick -boxer, član KBV ‘Borac’.
Najbolji u školskom sportu su Mušeljić Derviša i Patković Elmas.
Najuspiješnija ekipa i sportska organizacija u konkurenciji seniora je U.S.R.”Krušnica”.

Pročitajte i:   Konkurs za izbor takmičarskih staza po usvojenom Kalendaru takmičenja za 2020. godinu

Sportašica općine Bosanska Krupa za 2012. godinu je Felić Alma, članica ženskog nogometnog kluba Željezničar iz Bosanske Krupe. Alma je kapiten ženske ekipe, najbolji je strijelac ekipe te je članica ženske reprezentacije BiH u nogometu.

Najbolji sportista senior i sve ukupno najbolji sportista općine Bosanska Krupa je sportski ribolovac Almir Beganović, član U.S.R.”Krušnica”.

Almir je član ekipe koja je po drugi put osvojila Međunarodni Kup Jadransko podunavskih zemalja.U pojedinačnoj konkurenciji je osvajač prvog mjesta na Jadransko-podunavskom Kupu, viceprvak je države BIH, (osvajač drugog mjesta u državnoj mušičarskoj ligi), i član je reprezentacije Bosne i Hercegovine umušičarenju koja će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Norveškoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.