Najnovije vijestiTehnike i pribor

Novo u ponudi Element Baits-a

proizvodi20132www.elementbaits.com
Zbog velike potražnje sirovina koje koristimo za našu proizvodnju, od sada su u ponudi i jedan dio artikala koje koristimo za izradu naših mamaca i aditiva. Od 2013. godine, kod naših partnera možete naći sljedeće proizvode:

– RIBLJA BRAŠNA –

1. SARDINE/ANCHOVY
Zbog ozbiljnog pritiska na riblji fond, riblje brašno Sardina / Inčun je bilo najteže nabaviti u proteklih 12 mjeseci, kao brašno od specifičnih vrsta postalo je posebno komplikovano za proizvodnju sa sardinom i inčunom, kao dvije vitalne komponente. Pri njihovom nedostatku u morima stvorila se varijabilnost u nekim proizvodima što je neprihvatljivo pri proizvodnji mamaca, jer završeni mamci imaju dramatično drugačiju boju u poređenju jednog sa drugim. Pošto smo mi posvećeni nabavljanju ovog 68 % -nog proteinskog (3% više) ribljeg brašna on će zadržati istu boju tokom cjele godine.

Može se koristiti u količini do 500 gr/kg

2. KRILL (antarktički) – brašno ljuskara
Ovo brašno jakog mirisa se koristi dugi niz godina pri proizvodnji mamaca visokog kvaliteta. Ono je “losos” pink koloracije i distinktivne arome ljuskara koja je gotovo neodoljiva šaranu. Antarctic Krill Meal ima i poseban fizički izgled, koji pomaže davanje čvršće strukture mamcima i povećava osobine curenja tečnih dijelova mamca kada se koristi u koretktnim količinama.

Može se koristiti u količini do 50 gr/kg

3. HERRING (70 %)

Brašno škotske haringe, plave ugotice i kapeline je većeg kvaliteta nego većina “standardnih” ribljih obroka, pošto je od mesa većeg kvaliteta tretiranog na nižim temperaturama i tako održanog sadržaja proteina i proteinske strukture. Sa 70 % proteina ovaj sadržaj je približno 4 % višeg sadržaja proteina u odnosu na standardno riblje brašno, dok mu je sadržaj ulja oko 8 %.

Može se koristiti u količini do 500 gr/kg

4. L.T.94

Brašno visokog kvaliteta je istinski primjerak kada su u pitanju riblji proizvodi niskih temperatura. Proizveden od ohlađene sirove ribe te tretiran na niskim temperaturama sušenja. Proizvod sadrži više hranjivih sastojaka i amino kiselina, što ga čini superiornim u odnosu na većinu “standardnih” ribljih sirovina. Sa sadržajem ulja od oko 11% i sadržajem proteina od 72 % (od kojih 94 % su svarljivi), LT94 je prvi izbor proizvođača mamaca.

Može se koristiti u količini do 500gr/kg

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

– ROBIN RED –

Šta se može reći za Robin Red a da nije već mnogo puta rečeno? Ovaj proizvod je originalni Robin Red koji je pecarošima dugi niz godina donosio odlične ulove. Napravljen od papričica, ulja, šećera i gnječenog sjemenja, ima jaku crvenu boju koja završenim mamcima daje crvenu ili braon boju. Jačina boje na završenom mamcu najviše zavisi od drugih sastojaka uključenih u miks. Mi preporučujemo minimalnu inkluziju od 5 %.

Može se koristiti u količini do 100 gr/kg.

– PURE LIVER POWDER –

Svaki pecaroš koji je koristio prašak od jetre u svojoj pecaroškoj karijeri će se sigurno složiti da je ovo veoma moćan atraktor i stimulator apetita. Ovaj farmakološki nivelisan prašak je animalnog porjekla i može biti od velike pomoći svim mamcima od bojila do ostalih prihrana. Iako je ovaj prah najčešće korišćen kao dodatak “prijatno-ukusnim” mamcima, on se dokazao kao veoma efikasan pri upotrebi sa slatkim, voćastim a posebno sa bezukusnim mamcima. Pošto je prirodni proizvod nema ograničenja za njegovu primjenu u osnovnim miksevima.

Savjet:
Kao i većina prirodnih ekstrakata, jetreni prah može postići odlične rezultate kada se koristi kao glavni ukus/atraktor mamca. U miksevima blažeg ukusa, dodati jetrenog brasna u količini od 5 – 10 % zajedno sa 2% betaina – ovo radi posebno dobro sa mamcima mliječnih proteina kada se koristi Liquid Liver Extract (tečni jetreni ekstrakt) koji se dodaje u količini od 20-30 ml/kg.

– LIQUID LIVER EXTRACT –

Ovaj bogati, prirodni ekstrakt jetre je veoma specijalan riblji atraktor koji je postao omiljen kod velikog broja proizvođača mamaca u Engleskoj i širom Evrope od kad je predstavljen prvi put 2005. godine. Dok su nekoliko različitih formi proizvoda od jetre korišteni u produkciji mamaca za šarane proteklih 20 godina, ovaj je posebno, u formi sosa, nesumnjivo najkompletniji tečni ekstrakt jetre. On je veoma fleksibilan, prikladan za upotrebu sa peletama, partiklima spod, štapić, metod i bojla miksevima. On dodaje skoro sladak ukus mesa i aromu tipa “mačije hrane” mamcima kad se dodaje u većim količinama ili kad se koristi kao dip.

Preporučljiva količina pri upotrebi u osnovnom miksu je 20-30 ml po kg.

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

– LIQUID SHELLFISH CONCENTRAT –

Ova bogata mješavina školjkaša kombinuje atraktora za stvaranje snažane tekuće hrane, koja se može primijeniti na sve vrste mamaca. Sadrži rakove, kamenice, dagnje i škampe. Ekstrakti školjke donose dubok, prirodan okus i aromu koja poboljšava pelete, spod i boil mixeve sa potencijom sličnom onom od gotovo legendarnog Feedstim XP extrakta. Slani okus i poseban miris daje mamcima posebnu atraktivnost u kombinaciji sa n-maslačna kiselinom, što ga čini savršenim dodatkom za mamce koji se koriste tokom cijele godine.

Tekući koncentrat školjke neće rastopiti P.V.A. i čini lovan dip za P.V.A. vrećice.
Tekući koncentrat školjke također možete korisiti na način da gotove bolie potopite 24h prije ribolova.

Preporučljiva količina 20-30 ml/kg mixa ili spod mixa.

– LIQUID MOLASSES –

Ovaj gusti sirup crne boje je sekundarni proizvod industrije šećera. On je prirodno sladak, sa blagim mirisom alkohola i gustinom sličnom sirupu. U manje čistom obliku se koristi u industriji hrane za životinje kao poboljšivač peletnih svojstava. Ova kvalitetnija verzija je odlična za dodavanje metod i spod miksevima kao i veoma efektivna masa kada se dodaje miksevima za boile.

Preporučljiva količina u osnovnom mixu je 20-30 ml/ kg.

– MARINE AMINO COMPOUND – Morska amino mješavina

Istorijat uspjeha ovih nevjerovatnih ribljih proteina je zaista zadivljujući. Napravljena je od tretiranih enzima morskih proteina, koji su visoko svarljivi izvor hrane i doprinose mnogo toga mamcu. Ova tečnost ima bazu koja se ne zasniva na ulju, Marine Amino Compound je odlična za primjenu tokom cijele godine i sadrži visoko rastvorljive proteinske frakcije i mnoge druge visoko svarljive nutririjente. Ova fantastična aroma dodaje mamcima jaku aromu mesa zaokruženu ljuskarima i slankast ukus koji riba traži. Veoma visoke količine ove tečnosti su korištene u mamcima, često sa odličnim rezultatima.

Preporučena količina u osnovnom mixu 20-100 ml/kg

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.