Udruženje ‘Zeleni Neretva’ obilježilo petnaest godina rada

zeleni-neretva-konjicUdruženje za zaštitu okoline ‘Zeleni  Neretva’ sinoć je radno-svečanom sjednicom obilježilo  petnaest godina uspješnog rada.

Ekološki aktivisti Konjica koji su se organizovali u Udruženje, i van granica Bosne i Hercegovine bili su prepoznatljivi po svojim kampanjama u borbi za čistu i Neretvu bez visokih brana.

Osim dobre saradnje sa školama i fakultetima, posljednjih godina preokupacija Udruženja bila je izdavaštvo i uključivanje javnosti u proceduru usvajanja odluke o budućem nacionalnom parku „Prenj  – Čvrsnica – Čabulja“.

Prvi predsjednik Udruženja i šumarski kantonalni inspektor Sulejman Badžak, govoreći o prioritetima budućeg rada, izdvojio je pošumljavanje i hitnu sanaciju opožarenih površina,  a  hitna je i zaštita Boračkog jezera od nanosa sa okolnih brda, gdje je, također, prošlog ljeta bio jedan od sedam velikih požara.

Čestitajući jubilej, član Upravnog odbora Fondeko udruženja Hajdar Arifagić odao je priznanje Udruženju „Zeleni  Neretva“ koje je, kako je rečeno, uvijek bilo budno i glasno u aktivnostima zaštite prirode.

Osim Badžaka, dosad su predsjednici Udruženja bili Kemal Prohić, Sanjin Džajić i Ozana Alagić.

Pročitajte i:   Срећан Васкрс - "Христос Васкрсе"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.