Iz regijeNajnovije vijestiVideo

Zrenjanin: Protest ribolovaca na glavnom gradskom trgu

protest-ribolovaca-zrenjanin2Na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu 24. marta je održan protest ribolovaca. Pecaroši su nezadovoljni katastrofalnim stanjem na vodama i skupim pecaroškim dozvolama. Poskupljenje dozvole za 30 odsto je, samo, kako ističu,  “svojevrsna kap koja je prelila čašu”.

Kao i svake nedelje zrenjaninski ribolovci uživaju u svom hobiju – sve je tu štapovi, mamci, pecaroška garderoba, jedino nedostaje voda.

Ribolovci iz Zrenjanina i okolnih mesta danas pecaju na glavnom gradskom trgu “na suvom”, jer kako kažu – iste su im šanse da upecaju nešto kao i da su izašli na vodu, a ovde čak ne moraju da plaćaju dozvolu.

ribe-u-lavoru“Izašli smo ovde bez udruženja baš iz razloga tih što većina udruženja radi što protiv interesa samih ribolovaca, što iz nekih ličnih interesa i to nas dovodi u začarani krug gde mi ne možemo ostvariti to za šta se zalažemo, a to je da za tu dozvolu koju mi plaćamo dobijemo nešto” rekao je za RTV  organizator protesta Bojan Novaković.

Adrenalina pa ni ulova nije nedostajalo za razliku od pecanja na Tisi, Tamišu i Begeju, gde je, tvrde ribolovci, situacija katastrofalna već godinama.

Pročitajte i:   Рибочуварска служба СРД Алаговац из Невесиња у борби против криволова

“Prošle godine smo imali 334 člana, a sada su prodate samo 134 dozvole” kaže Adenko Ivan iz Udruženja ribolovaca “Tisa” u Adi.

Instalacija na trgu bila je upozorenje nadležnima da ne zatvaraju oči problemima. Dve uginule ribe u lavoru, kažu organizatori, predstavljaju sve što je ostalo od naših voda.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nX522ZidZGo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.