EkologijaNajnovije vijesti

Akcija ‘Čista Vogošća’ 21. aprila

vogosca_panoramaU Vogošći će ovog vikenda biti održana treća po redu manifestacija pod nazivom “Čista Vogošća” koja će ovaj put okupiti oko 1.500 učesnika iz pedeset i četiri sportska, boračka i ostala udruženja, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola kao i drugih subjekata koji su iskazali zainteresiranost.

Učesnici će čistiti na dvadest i šest lokacija u svih osam mjesnih zajednica. Realizacija ovog projekta je omogućena uz pomoć privrednika i drugih subjekata pod pokroviteljstvom Općine Vogošća, kazao je Agenciji Fena savjetnik općinskog načelnika Kenan Alikadić.

Akcija “Čista Vogošće” bit će održana u nedjelju 21. aprila.

Okupljanje učesnika je planirano na stadionu Hakija Mršo, a u 9.30 sati učesnicima će se obratiti načelnik Općine Vogošća Edin Smajić nakon čega je planiran odlazak za lokacije i početak akcije čišćenja.

Nakon akcije u 15.00 sati bit će upriličeno druženje u Crvenom krstu u Radića potoku, kazao je Alikadić.

Učesnici akcije su Općina Vogošća zajedno sa sportskim klubovima, boračkim udruženjima, ostalim udruženjima, političkim strankama sa područja općine, KJKP “Park”, KJKP “Rad”, privrednim subjektima iz Vogošće i građanima.

Pročitajte i:   Prizor na Jablaničkom jezeru je zastrašujuć, šta je uzrok?

U ponedjeljak 22. aprila od 09.00 do 12.00 sati bit će održana i akcija čišćenja vogošćanskih škola i vrtića.

U akciji učestvuju učenici i profesori SŠC Vogošća, učenici i nastavnici svih pet vogošćanskih osnovnih škola i međunarodna škola QSI, djeca iz tri vrtića koja djeluju na području Vogošće.

U 14.00 sati u sali JU KSC Vogošća bit će upriličen kulturno – zabavni program. Na svečanosti načelnik Općine Vogošća će dodijeliti plakete i zahvalnice učesnicima i pokrovitenjima akcije “Čista Vogošća”. Tom prilikom bit će uručene i nagrade za najbolje literarne i likovne radove na temu ekologija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.