Najnovije vijestiTakmičenja

FOTO: Održano udruženjsko takmičenje UGSR ‘Bistro’ Zenica

ugsr_bistro_zenica_udruzenjsko_2013_13UGSR “Bistro” Zenica je 04. i 05.05.2013. godine organizovalo Društveno takmičenje u disciplini ‘ulov ribe udicom na plovak’. Na takmičenju je učestvovalo 28 takmičara u tri kategorije i to: 13 seniora, 5 juniora i 10 kadeta.

Takmičenje je otvorio vrhovni sudija Sead Nesimi i tom prilikom upoznao takmičare sa svim neophodnim pravilima takmičenja, te im poželio da ostvare dobar rezultat.

Vrijeme je bilo dobro, a i riba je grizla. Nije bilo takmičara koji nije imao ulova.

Za seniore je takmičenje održano u 4 kola. Plasman za viši rang takmičenja u ovoj kategoriji su ostvarili:

SENIORI
1. Doglod Adnan;
2. Mehičić Mustafa;
3. Begagić Mirnes;
4. Krajina Nino (rezerva).

JUNIORI:
1. Huskanović Adem;
2. Meša Ekrem;
3. Kunić Darmin.

KADETI:
1. Durmo Irijan;
2. Doglod Džanan;
3. Kotorić Ensar.

Prvoplasiranim takmičarima su dodijeljene medalje i diplome. Uručena je diploma i najstarijem takmičaru Kargić Islamu, kao i najmlađem takmičaru Doglod Džananu koji je sa 5 godina u konkurenciji od 10 kadeta osvojio srebrenu medalju.

Ova prilika je iskorištena da se uruči i zahvalnica zaslužnom članu gosp. Ahmetu Uzeirbegoviću, kao i Sudijskoj organizaciji Udruženja. Također, zahvalnica za pomoć u realizaciji plana rada u prošloj godini uručena je firmi Alba Zenica.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Sportistom Udruženja u 2012. godini proglašen je Adnan Doglod i na ovom takmičenju mu je uručen i pehar za sportistu godine. Ujedno je na ovom takmičenju dobio i diplomu ‘Majstora staze’.

Da sve bude regularno potrudila se Sudijska organizacija koja je svoj posao odradila veoma profesionalno, a doprinos uspješnoj organizaciji dali su članovi Upravnog odbora i Takmičarske komisija bez kojih se takmičenje ne bi moglo ni održati.

Čestitke najuspješnijim takmičarima!

One thought on “FOTO: Održano udruženjsko takmičenje UGSR ‘Bistro’ Zenica

  • Nisam loš!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.