EkologijaNajnovije vijesti

I ove godine na Lukavačkom sajmu turizma više od 120 učesnika

lukavacki_sajam_listU organizaciji Lukavačkog sajma i ove godine bit će održan tradicionalni, 11.-i po redu, Lukavački sajam turizma „LIST“ 2013. od 9. do 11. maja uz učešće predstavnika između 120 i 130 agencija i firmi iz oblasti turističko-ugostiteljske djelatnosti, turističkih zajednica te institucija i udruženja iz Turske, Njemačke, Makedonije, Albanije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije i Bosne i Hercegovine.

U sklopu sajma, kako navode organizatori, bit će organiziran „Festival hrane i pića“ i upriličeno predavanje o temi „Starinsko bosansko kulinarstvo iz kulturološke perspektive“.

Također u programu sajma su i okrugli stolovi o temi „Razvoja eko-turizma na području Tuzlanskog kantona, potencijali i prednosti“, te o temi „Lovište Tuzlanskog kantona i koncesija“ u organizaciji Lovačkog društva „Svatovac“ iz Lukavca.

Posljednjeg dana sajma planirana je „Novinarska kotlićijada“ na kojoj će se predstavnici medija takmičiti u spremanju gulaša, te stručna pokazna Vinska radionica Hercegovine.

Prošle godine Lukavački sajam turizma „LIST“ je okupio 125 izlagača iz deset zemalja, a sajam je posjetilo između 12.000 i 15.000 posjetilaca.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju - Fly fishing

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.