EkologijaNajnovije vijesti

Bihać: Obilježavanje 17. maja, Dana rijeke Une

Una - jedna od rijetkih sačuvanih rijeka
Una – jedna od rijetkih sačuvanih rijeka

U organizaciji Javnog poduzeća (JP) Nacionalni park Una i Društva za stvaranje kulture čuvanja i zaštitu rijeke Une “Unski smaragdi”, danas će povodom obilježavanja 17. maja, Dana rijeke Une, biti upriličena centralna manifestacija na lokalitetu Štrbačkog buka.

Očekuje se veliki broj uzvanica, a prigodnim programom u manifestaciji će učestvovati učenici osnovnih škola s područja općina Bihać i Bosanska Krupa. Protokolom je predviđeno putovanje autobusom “Smaragdnom dolinom Une” od Bihaća, preko Orašca do Štrbačkog buka.

Po dolasku obilazak ovog jedinstvenog vodopada, te Eko sat – Veliki školski čas o rijeci Uni. Nakon toga uslijediće druženje uz piknik.

U popodnevnim satima u Kulturnom centru u Bihaću biće održana Dječija ekološka akademija, na kojoj će biti prikazano likovno, literarno i kulturno-umjetničko stvaralaštvo djece s obala Une.

Istim povodom biće organiziran i turnir u tavli te koncert igara i pjesama “Uni za rođendan” u večernjim satima Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Hasan-beg Bišćević”, s gostima iz Bačkog Jarka iz Vojvodine.

Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.