Najnovije vijestiOstale vijestiTakmičenja

Prvenstvo BiH u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom

prvenstvo-invalidnih-osoba-pecka-2013U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida USK na jezeru Pecka u Bosanskoj Krupi, 1 i 2. juna, održano je  16. prvenstvo BiH u sportskom ribolovu u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom.

Prvenstvo je otvorio i učesnicima poželio lijepo druženje i sportsko takmičenje, Redin Redžić, predsjednik Sportskog saveza invalida BiH.

Uime domaćina, biranim riječima se obratio i prisutne je pozdravio Mirsad Nuhanović, predsjednik SSRI USK.

Učestvovalo je pet kantonalnih ekipa sa 22 takmičara. Učesnici ovogodišnjeg šampionata BiH u ribolovu imali su priliku da upecaju dosta ribe, jer je jezero Pecka bogato ribljim fondom. Nakon dvodnevnog lijepog druženja i sportskog nadmetanja, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci.

Kao što se i očekivalo prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina  SSRI 511 Bosanska Krupa. U sastavu pobjedničke ekipe bili su – Amir Hasić, Emir Kandrić, Hasan Kovačević i Izet Redžić.

Drugo mjesto zauzela je ekipa  SSRI Bužim, a treće SSRI Sinovi Drine BPK Goražde, a zatim slijede – SSI TK i SU SRI Kantona Sarajevo.

U pojedinačnom plasmanu najbolji su: Nermin Džebo (Goražde)  sa 12740 bodova, Amir  Ćosić (Bužim) – 11020 i Hasan Kovačević (Bosanska Krupa) – 10870 bodova…

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

Vrhovni sudija Ibrahim Hasanović sa svojim saradnicima odlično je obavio svoj dio posla. Organizacija takmičenja bila je  za pohvalu.

Tekst i slike Ismet BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.