Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD ‘Mrena’ Živinice: Akcije na suzbijanju krivolova

mr1Ribolovci ‘Mrene’ u saradnji sa još dva ribolovna društva, ‘Smuđ’ Lukavac i ‘Rudar Kreka’, ulažu napore na suzbijanju krivolova, posebno na jezeru Modrac.

Ovo jezero je veoma bogato raznim vrstama ribe i česta je pojava krivolova, kada se mrežama vrši ne dozvoljen ulov i prodaje ribe.

Predsjednik živiničke Mrene Meho Nurkić ističe uspjehe posljednje akcije na suzbijanju krivolova.

“Prošlog petka, nakon opsežne akcije u okviru Zajednice udruženja ribolovaca jezera Modrac, sve zaplijenjene mreže smo spalili. U Kiseljaku, kraj Modraca spaljeno je ukupno 218 mreža, koje su ribočuvari izvukli iz jezeru, pa su tako ribokradice ostale bez mreža, a akcija se i dalje nastavlja”.

Jučer su ribolovci Mrene za radnike Konjuha, koji se nalaze u šatorima kraj općine Živinice, pripremili ručak i tako podržali njihove napore da pokrenu firmu. Radnici kažu da je grah bio ukusan i zahvalili su se ribarima, koji su stali uz njihove probleme.

Ovih dana ribari vrše pripreme za organizaciju poznatu manifestaciju “Veliko takmičenje malih ribolovaca”, ali nisu sigurni da će ga održati, jer i njima nedostaje novaca!

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

/Š.G./ – zivinice.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.