Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Završena Premijer spin liga za 2013. godinu

Spin_logoProtekli vikend, u subotu 22.06.2013 godine, u Donjem Vakufu, u reviru na rijeci Vrbas, završeno je peto kolo Premijer spin lige BiH.
Bilo je interesantno gledati kako se lovi divlje riba, kako se do zadnje runde nije znalo tko će osvojiti medalje, odnosno prva tri mjesta.
Domaćini su bili odlični i potrudili su se da nam pomognu svojim sudcima, kao i da naprave ražanj i ispeku pored rijeke jedno lijepo janje, tako da je to bio spoj ribolova, mirisa janjetine sa ražnja a i znoja, jer je trebalo truda da se postigne rezultat.
Na kraju medalje,diplome i pehar je pobjednicima uručio predsjednik SRD-“Vrbas“-D.Vakuf, gosp. Armin Plivčić-Pliva, a to su zaslužili:

1. Boris Ladan……….SRD-„Zlatovčica“-Jajce, prvak BiH za 2013.godinu,
2. Petar Lastrić……..SRD-„Ključ“-Ključ
3. Igor Krajišnik…….USR-„Željeznica“- Ist.Sarajevo
4. Amer Hadžimešić…USR-„Konjic“-Konjic
5. Tibor Mioč…………..ŠRD-„Bjelave“-Čapljina


Kada se rezimira ovogodišnje natjecanje, moramo konstatirati, da smo isprobali tri nove staze, sa kojima smo jako zadovoljni, da smo unatoč općoj besparici, odlično dočekani od svih domaćina, te da su ove godine sudci pokazali svoje kriterije i znanje, što govori i o disciplini natjecatelja, a dokaz za to je, da nije bilo nikakvih disciplinskih mjera.
Čestitke svima i Bistro do nove sezone i novih prijava za Premijer spin ligu BiH.

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.