Drama u Nacionalnom parku Una: Tri Bišćanina upali u minsko polje!

una-rijeka-vodopadTrojica Bišćana, zaljubljenika u pirodu, došli su danas popodne na područje Nacionalnog parka Una da se odmore od svakodnevnog stresa, a našli se u životnoj opasnosti.

Dr. Pašaga Begić, ortoped- traumatolog u Kantonalnoj bolnic „Dr. Irfan Ljubijankić“, dr. Irfan Muminović, stomatolog i Edo Muminović, večeras oko 17 sati upali su u minsko polje u mjestu Palučci, osam kilometara od Kulen Vakufa prema Martinbrodu.

Događaj je koliko god dramatičan, utoliko neobičniji, jer su njih trojica dvije mine pronašli bukvalno uz stol sa nadstrešnicom pored Une gdje svakodnevno dolaze ribari i ljubitelji prirode. Zvuči nevjerovatno da niko do danas nije nagazio na ove mine, a velika sreća sačuvala je trojicu Bišćana.

“Dr. Muminović je bukvalno prstima dodirnuo minu, ali nije je pritisnuo. Bio je to šok za nas, a onda sam i ja primijetio još jednu u neposrednoj blizini”, ispričao je dr. Begić.

Ubrzo su telefonom pozvali ribočuvara, a onda policiju. Na lice mjesta došli su i predstavnici Nacionalnog parka Una. Lokacija sa minama obilježena je žutim trakama, u iščekivanju dolaska Civilne zaštite.

Pročitajte i:   SRD 'Bosna' Žepče: Održano 2. kolo udruženjskog takmičenja u lovu ribe udicom na plovak

Marijan Šimić, v.d. policijskog komesara Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdio je tačnost informacije o pronađenim minama nakon dojave građana i napomenuo kako će policija najozbiljnije ispitati ovaj slučaj i pregledati sav teren uz obalu sa obje strane rijeke Une.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.