Jasmin Nesimović ulovio u Uni pastrmku od 14 kilograma

ribar-jasmin-nesimovicIzuzetno dobar ulov na rijeci Uni, koji će mu sigurno ostati u najljepšem sjećanju, ovih dana imao je ribar Jasmin Nesimović iz naselja Jezerski u općini Bosanska Krupa.

Ribareći na plaži Miostrah, koja se nalazi na teritoriji općine Cazin, Jasmin je upecao potočnu pastrmku od čak 14 kilograma, što je zaista prava rijetkost, kako bi ribari rekli – pravi trofej, ulov života. Riba je duga 92 centimetra, a obim njenog trbuha iznosi 66 centimetra.

“Ribu sam ulovio u ranu zoru, negdje oko 4 sata ujutro i to loveći bijelu ribu na plovak i kruh. Od pribora sam imao osnovni najlon 0.25 i podvez 0.18 mm, te malu udicu za bijelu ribu. Najvjerovatnije da je neka sitna riba zagrizla kruh na udici, a da je nju onda napala pastrmka, s obzirom da je pastrmka grabežljivac, koja se izmedju ostalog hrani i ribom. Borba je trajala oko pola sata i zaista sam na kraju bio na izmaku snage. U prvi mah sam mislio, da je u pitanju krupnija mrena, ali kad se približila površini vode, vidio sam da se radi o kapitalnom primjerku potočne pastrmke, što me je zaista iznenadilo”, kazao je ribolovac Jasmin Nesimović.

Pročitajte i:   UGSR "Bistro" Zenica: Aktivnosti Udruženja u posljednjih nekoliko sedmica

One thought on “Jasmin Nesimović ulovio u Uni pastrmku od 14 kilograma

  • 27. Avgusta 2013. at 07:16
    Permalink

    šteta samo što je tako loše preparirana, ipak je to rijedak i vrijedan ulov…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.