KrivolovNajnovije vijesti

Ljetne aktivnosti ribočuvara USR “GLAVATICA” Jablanica

camac_ribocuvarska_sluzba_usr_glavatica_jablanica Ribočuvarska služba USR “Glavatica” Jablanica već davno je objavila “rat” krivolovcima i do danas se nikad nije popustilo.

U ljetnom perodu nastavilo se intenzivno sa obilascima i akcijama na pronalaženju mreža. U nekoliko akcija robočuvari ovog udruženja su iz voda Jablaničkog jezera izvadili 36 mreža i zatekli jedno lice u izvršenju krivolova (ribolov podvodnom puškom).

Mreže su uništene , a  protiv lica zatečenog u izvršenju krivičnog djela “Protuzakonit ribolov” je podnesen izvještaj nadležnoj inspekciji, dok su pripadnici Policijske stanice Jablanica preduzeli mjere iz svoje nadležnosti, a kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na profesionalno odrađenom poslu i korektnoj saradnji.

Ribočuvari ovog udruženja redovno u svojstvu svjedoka prisustvuju sudskim postupcima protiv izvršioca, bilo da se radi o prekršajima po Zakonu o slatkovodnom ribarstvu ili krivičnom djelu.

Nerijetko budu razočarani minornim kaznama koje se kreću od 150 KM za prekršaje do uslovne osude za krivično djelo “Protuzakonit ribolov”. Malo je nevjerovatno da tužioci tako ravnodušno pristaju na minimalne kazne licima koji su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela “Protuzakonit ribolov” i nimalo ne insistiraju da ista ta lica dobiju zaslužene maksimalne kazne.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

To dovoljno govori da je borba sa krivolovcima već davno pretvorila u borbu sa vjetrenjačama, ali šta je tu je.

One thought on “Ljetne aktivnosti ribočuvara USR “GLAVATICA” Jablanica

  • cirkus

    ja bih da se javno stave imena tih krivolovaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.