Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

2. Ribolovno takmičenje općine Tešanj

IMG_0561Dana 08.09.2013 godine Sportski savez općine Tešanj je organizovao 2. Ribolovno takmičenje općine Tešanj u disciplini „ulov ribe udicom na plovak-pojedinačno“ na ribolovnoj stazi jezera „Mrkotić“ u Mrkotiću.

Lijep dan, prirodna ljepota jezera i dobar odziv takmičara stvorili su izuzetan ambijent tokom sportskog nademtanja naših ribolovaca.

Takmičenje je otvorio sekretar SRD „Blinker“ Kalošević – Tešanj Sejdić Besim.

Na samom takmičenju učestvovalo je pedeset sportskih ribolovaca iz domaćih udruženja Blinker Kalošević i Jelah Tešanj, te takmičari iz drugih općina, Doboj Jug, Teslić, Gračanica, Kakanj, Kladanj i drugih, u kategorijama seniori i seniorke.

Nakon trosatnog nadmetanja, sudijska komisija u sastavu Memić Džemal – Dajc, Odobašić Hajrudin, Hatkić Muharem i Šarotić Hamdo su objavili postignute rezlultate:

Seniori:

  1. Festa Vahid – Jelah-Tešanj
  2. Mušija Selvedin – Kakanj
  3. Hasičević Salih – Gračanica

Seniorke:

  1. Travančić Irma – Jelah – Tešanj
  2. Jorgić Zdenka – Teslić
  3. Dakić Anka – Teslić

Majstor staze – Festa Vahid

Eko ribolovac – Čolić Adnan

Nagrade u vidu diploma, trofeja i medalja najboljim pojedincima uručili su predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj Ogrić Alija i predsjednik Udruženja „Blinker“ Kalošević-Tešanj Bobarić Fahrudin.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Nakon takmičenja nastavljeno je druženje sportskih ribolovaca uz zajednički ručak za koji je stručni žiri dodijelio nagradu za „najboljeg kuhara“ Brković Edinu iz Mrkotića.

Sportski ribolovci članovi Udruženja građana za sport i rekreaciju invalida općine Kladanj su ovom prilikom uručili prigodan poklon reprezentativcu Bosne i Hercegovine u sportskom ribolovu za invalidna lica Čaplja Mirsadu, članu SRD „Blinker“ Kalošević – Tešanj.

Sportski ribolovci se ovom prilikom zahvaljuju svima koji su svojim prisustvom uveličali ribolovno takmičenje, a posebno menadžmentu općine Tešanj na čelu sa načelnikom Huskić Suadom i Sportskog saveza općine Tešanj na čelu sa Ogrić Alijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.