EkologijaNajnovije vijesti

Regata za razvoj turizma i afirmaciju ekologije

vrbas_sa_zelenog_mostaRafting regata Banja Luka – Beograd, na rijekama Vrbas i Sava, krenut će iz najvećeg grada Republike Srpske 23. septembra, a finale će biti 6. oktobra u Beogradu.

Direktor Turističke organizacije Grada Banja Luka Ostoja Barašin rekao je da je cilj prve ovakve regate dodatno jačanje specijalnih, paralelnih veza Srbije i Republike Srpske, promocija nautičkog turizma u svim općinama na ruti regate i afirmacija ekologije.

“Tokom regate kroz Republiku Srpsku sve lokalne zajednice koje gravitiraju ka Vrbasu i Savi bit će aktivno uključene u događaj, što će doprinijeti popularizaciji sporta, ali i turističkoj afirmaciji tih mjesta”, naglasio je Barašin na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Predsjednik Kajak-kanu i rafting saveza Republike Srpske Aleksandar Pastir istakao je da je regata duga 504 kilometra i da će trajati 14 dana.

Regata, u kojoj će od starta učestovati 12 čamaca, nagovještava, kako je naveo, veliki i nesvakidašnji sportski poduhvat, jer će se dnevno veslati etape od 30 do 60 kilometara.

On je naglasio da resursi Vrbasa i Save nisu do kraja iskorišteni te da regata predstavlja značajan poduhvat.

Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

Tehnički organizatori regate su Rafting klub “Kanjon” iz Banje Luke i Nautički klub “Liman” iz Beograda uz podršku Rafting saveza Srbije i Kajak-kanu i rafting saveza Republike Srpske, te turističkih organizacija Beograde, Banja Luke, Srbije i Republike Srpske.

Regata kreće 23. septembra ispred Rafting kluba “Kanjon” u Karanovcu kod Banje Luke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.