Banja Luka u znaku sajmova lova i turizma

lorimes2013U organizaciji Banjalučkog velesajma danas su počeli 17. međunarodni sajam lova, ribolova, ekologije i sporta “Lorimes”i 17.međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva.

Tematske cjeline kojima su posvećene ove sajamske manifestacije obuhvataju lov, ribolov, ruralni turizam i ekologiju, i po ocjeni organizora, u ovom trenutku su najznačajnije privredne djelatnosti koje postaju okosnica ukupnog razvoja.

“Lorimes” i Sajam turizma, na kojem učestvuje 85 izlagača iz BiH i zemalja okruženja, prati i niz drugih atraktivnih sadržaja zanimljivih širem krugu posjetilaca koji su na bilo koji način vezani uz lov, ribolov, prirodu, ekologiju i turizam.

U okviru sajmova bit će održane promocije, tradicionalni Sajamski kup u lovu grabljivica te ribolovačka večer.

Posjetioci će biti u prilici da pogledaju oružje, opremu i pribor za lov i ribolov, sportsku opremu, a bit će održana i izložba sitnih životinja.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Vukašin Vojinović kaže da je važno održavanje ovakvih sajmova da bi bila razmijenjena iskustva iz oblasti lovstva.

Direktor Banjalučkog velesajma Dragoljub Bojanić ističe da je Sajam turizma zadržao prošlogodišnji nivo i okupio turoperatore, turističke organizacije i agencije.

Pročitajte i:   Agencija za vodno područje Save: Eksploatacija šljunka na obalama Željeznice je bespravna

I ovu manifestaciju obilježit će savjetovanja i simpoziji o tuzističkim novostima.

Obje sajmaske manifestacije u Banjoj Luci trajat će do 10. novembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.